Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 23, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 06 Лютий 2015 15:06

Афінський тріумф України

Rate this item
(0 votes)

Фантастично виступили українські фехтувальники на етапах Кубка світу, що проходили в Афінах та італійській Падуї. Особливо це стосується наших дівчат, які виступали в столиці Греції. Судіть самі. Ольга Харлан удруге поспіль стала найсильнішою в індивідуальних змаганнях. А згодом знову піднялася на найвищу сходинку п’єдесталу пошани: разом з Ольгою Жовнір, Аліною Комащук та Оленою Кравацькою Харлан уперше за рік стала переможницею кубкового етапу у командному турнірі.
У той же час на доріжках італійської Падуї призер чемпіонату Європи-2012 одеський шабліст Андрій Ягодка вперше у кар’єрі завоював срібну нагороду Кубка світу.
Індивідуальні змагання Ольга Харлан розпочала впевнено. Першою від її шаблі постраждала лідер азербайджанської збірної Сабіна Мікіна (15:6). У наступних колах миколаївська спортсменка за найменшу втрату концентрації невтомно карала кореянку Юн Чхи Су (15:9) та росіянку Юлію Гаврилову (15:9). Набагато більше інтриги було у протистояннях з угоркою Анні Мартон та американкою Дагмарі Возняк. Однак кожного разу останнє слово Оля залишала за собою (15:13).
Фінальна зустріч із лідером російської збірної Софією Великою тримала в напрузі глядачів з першої і до останньої секунди. Але як не намагалася росіянка взяти реванш за попередню поразку на Гран-прі Нью-Йорка, їй цього не вдалося. Коли табло висвічувало 14:14, переможного удару по амбіціях віце-чемпіонки Лондонської олімпіади завдала українська спортсменка.


У командній першості український квартет сам не помітив, як пройшов не лише японок (45:33), а й грізних італійок, від яких не раз доводилося потерпати (45:34). Найскладнішим видався півфінал з американками, яких у бій вела дворазова олімпійська чемпіонка в індивідуальному заліку Меріел Загуніс. Однак українська команда зуміла вирвати перемогу (45:44).
А в зустрічі, де на кону було «золото», у всій красі продемонструвала своє фехтування молода гвардія: вже на початку зустрічі Аліна Комащук підмочила авторитет Софії Великої, далі до роботи підключилася Олена Кравацька, а Ольга Харлан без зайвих нервів і надмірних зусиль поставила золоту крапку (45:35).
Не менші пристрасті, ніж в Афінах, кипіли на фехтувальній арені Падуї, де нагороди Кубка світу розігрували чоловіки. Андрій Ягодка, записавши до протоколу перемогу над американцем Дерілом Гомером (15:10), перетнувся зі своїм старим добрим другом по команді Дмитром Пундиком. Останній добре знає, як саме перемагати одесита, — в очних протистояннях у нього більше перемог.
Проте цього разу Ягодка пішов усупереч статистиці — 15:12. Зіпсувати того дня українцеві настрій не зуміли ні господар арени Лука Куратолі (15:10), ні білорус Аляксандр Буткевич (15:13) з корейцем Кімом Юном Ваном (15:6). Лише у фіналі шлях Ягодці до перемоги розчерком шаблі перекрив росіянин Каміль Ібрагімов (11:15).

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».