Спорт
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 14 Грудень 2018 17:31

Василь Ломаченко переміг Хосе Педрасу і відібрав в нього титул WBO

Rate this item
(0 votes)

ВПЕР­ШЕ З 2014 РО­КУ ЛО­МА­ЧЕН­КО НЕ ЗУ­МІВ ПЕ­РЕ­МОГ­ТИ СВО­ГО СУ­ПЕР­НИ­КА ДО­СТРО­КО­ВО

Український боксер Василь Ломаченко переміг Хосе Педрасу з Пуерто-Ріко в об’єднавчому поєдинку за звання чемпіона світу в легкій вазі за версіями WBO і WBA.
Бій пройшов у Нью-Йорку в спортивному комплексі Madison Square Garden. Бій тривав усі 12 раундів, при цьому Педраса двічі побував у нокдауні в 11-му раунді.

Наступний бій український боксер проведе в травні 2019 року.
Чемпіон світу в легкій вазі за версіями WBA і WBO Василь Ломаченко прокоментував перемогу над Хосе Педрасою. Про це повідомляє Top Rank на своїй сторінці у Twitter.
«Педраса — справжній воїн, він робив дуже хорошу роботу. Звичайно, я задоволений. Я став трохи ближчим до моєї мрії.
Як моє плече? Все добре, проблем немає, я здоровий на 100%.
Звичайно, я хочу ще два пояси. Можливо, в наступному році у мене буде поєдинок із Майкі Гарсією», — сказав Ломаченко відразу після бою.
Після перемоги над Хосе Педрасою Василь Ломаченко обійшов свого співвітчизника Олександра Усика в рейтингу кращих боксерів світу незалежно від вагової категорії за версією BoxRec.
Зараз у рейтингу BoxRec Василь Ломаченко посідає третє місце, Олександр Усик — четверте. Про це повідомляє XSPORT.
Рейтинг BoxRec:
1. Теренс Кроуфорд (США) — 1090 очок
2. Сауль Альварес (Мексика) — 1041
3. Василь Ломаченко (Україна) — 846
4. Олександр Усик (Україна) — 826
5. Геннадій Головкін (Казахстан) — 814
6. Луїс Нері (Мексика) — 792
7. Срісакет Сор Рунгвісаї (Таїланд) — 752
8. Мігель Берчельт (Мексика) — 730
9. Ентоні Джошуа (Великобританія) — 682
10. Лео Санта Крус (Мексика) — 672
* * *
Ломаченко віддав належне своєму нещодавньому опоненту — пуерторіканцю Хосе Педрасі, якого нокаутував в об’єднавчому бою.
Він вважає безглуздим порівнювати цей поєдинок із минулорічною перемогою над Педрасою американця Джервонти Девіса, повідомляє Klitschko-brothers.com.
«Я думаю, не можна порівнювати мій бій проти Педраси з його поєдинком проти Джервонти Девіса. Це було в іншій ваговій категорії: вони з Джервонтою боксували у першій легкій вазі, і ніхто не знає, як Педраса укладався в рамки цієї категорії. Ми не знаємо, в якій фізичній формі він був на момент бою проти Джервонти Девіса.
Але як ви могли бачити, до зустрічі в рингу зі мною він був готовий дуже добре. Проти мене Педраса був зосереджений до самого кінця. У бою ж проти Девіса він видохся, і мені здається, розраховував лише на один удар».
Василь Ломаченко назвав як наступних суперників чемпіона WBA в другій напівлегкій вазі американця Джервонту Девіса і чемпіона WBC в цій вазі мексиканця Мігеля Берчельта.
«Не знаю, чи є легка вагова категорія для мене максимумом, але зараз вона для мене велика. Відчуваю, що суперники більші за мене, але подивимося. Поки я зосереджений на легкій вазі.
Цілі на 2019 рік? Об’єднати всі титули і провести поєдинки з тими, хто занадто багато говорить, я маю на увазі Джервонту Девіса. Не так уже й важливо, зустрінемося ми в другій напівлегкій вазі або в легкій.
Ще один варіант — бій із чемпіоном світу за версією WBC у другій напівлегкій вазі Мігелем Берчельтом, який розглядає можливість зміни дивізіону», — цитує Ломаченка XSPORT.
За словами промоутера Ломаченка Боба Арума, наступний бій українець проведе в травні 2019 року. Його суперником можуть стати Мігель Берчельт або ж переможець бою Річард Коммі — Іса Чанієв.
* * *
Екс-чемпіон світу у легкій вазі за версією WBO Хосе Педраса, який утратив свій титул WBO після поразки в об’єднавчому поєдинку проти чемпіона WBА українця Василя Ломаченка, заявив, що задоволений своїм виступом.
За словами пуерторіканця, він знав, на що йшов, повідомляє Klitschko-brothers.com.
«Я задоволений своїм виступом проти Ломаченка. Я провів 12 раундів проти найкращого боксера світу. Знав, на що йшов, і, думаю, до нокдауну бій був близьким. В результаті пишаюся тим, чого зумів досягти», — заявив Педраса.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».