Спорт
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Середа, 10 Сiчень 2018 20:08

ТОП-10 досягнень україньского спорту в 2017 році

Rate this item
(0 votes)

Но­ка­ути Ло­ма­чен­ка, єв­ро­вес­на «Шах­та­ря» і «Ди­на­мо», про­рив Сві­то­лі­ної та ба­га­то «сріб­ла».
Ук­ра­їн­ський спорт жи­вий і на­віть за­па­лює но­ві зір­ки. Як­що Оль­га Хар­лан, Олек­сандр Усик, Ва­силь Ло­ма­чен­ко вже при­вчи­ли нас до пе­ре­мог і ме­да­лей, то успі­хи Юлії Лев­чен­ко, Ми­хай­ла Ро­ман­чу­ка і осо­бли­во Елі­ни Сві­то­лі­ної ста­ли при­єм­ною осо­бли­віс­тю 2017-го.

Бі­ат­лон.
«Сріб­на» ес­та­фе­та в Гох­філь­це­ні
Головний успіх зими — друге місце нашої жіночої четвірки в естафеті на чемпіонаті світу в Гохфільцені. Ірина Варвинець, Юлія Джима, Анастасія Меркушина та Олена Підгрушна всього на 6 секунд відстали від переможниць — команди Німеччини. Секрет успіху — блискуча стрільба, чіткий розклад сил по етапах і божевільний фінішний ривок Підгрушної.
Відзначимо появу в збірній нової зірочки — 22річної Насті Меркушіної. Втім, в олімпійський сезон вона і Варвинець будуть резервними — після всіх проблем у збірну повернулися сестри Семеренко, які й бігтимуть естафету в Пхенчхані.
Бокс.
«Хай-тек»-пе­ре­мо­ги Ло­ма­чен­ка
Після завершення кар’єри Володимира Кличка саме Ломаченко став українським боксером № 1. Мало того, сьогодні у світі мало знайдеться бійців, які здатні позмагатися з Василем у техніці і швидкості. Як результат — три дострокові перемоги в знущальному стилі над Джейсоном Сосою, Мігелем Марріагою і Гільєрмо Рігондо. Українця вже називають «No mas ченко» (No mas — англійською «досить!») через небажання суперників продовжувати з ним бій. У планах Ломаченка — піднятися на одну вагову категорію, де на нього вже чекають сильні опоненти.
Те­ніс.
Блис­ку­чий се­зон Сві­то­лі­ної
З часів Андрія Медведєва в нашому тенісі не було гравця топрівня. І ось у 2017 році 22річна Еліна Світоліна виграла п’ять турнірів, піднялася на третю позицію у світовому рейтингу і навіть очолювала чемпіонську гонку WTA. У чому секрет прогресу і успіхів? Талант, цілеспрямованість і фанатизм у роботі. Звучить ніби банально, але по факту за цим стоїть щоденна пекельна праця. В 2018му Світоліній під силу стати першою ракеткою світу і виграти один із турнірів Великого шолому.
Фех­ту­ван­ня. Ге­ро­їч­на Хар­лан
Через операцію на плечі і складне відновлення багато хто вважав, що 2017 рік для Ольги Харлан втрачений. Вона ж вирішила інакше. Перемагаючи біль, Ольга підготувалася до сезону. А до чемпіонату світу в Лейпцигу підійшла в такій відмінній формі, що легко розібралася з усіма суперницями. «Я сама була приємно здивована, як це у мене вийшло», — прокоментувала Харлан свій третій у кар’єрі титул чемпіонки світу.
Пла­ван­ня.
Сен­са­цій­ний Ро­ман­чук
В українському плаванні нове ім’я — Михайло Романчук. У Будапешті на чемпіонаті світу він несподівано для багатьох виграв срібну медаль в елітному виді — 1500 метрів вільним стилем. При цьому Романчук двічі побив національний рекорд і пообіцяв невдовзі обійти світового лідера італійця Грегоріо Палтріньєрі. Сказав — зробив. У грудні на чемпіонаті Європи на короткій воді (25метровий басейн) Романчук обігнав італійця і здобув «золото».
Фут­бол. «Шах­тар» і «Ди­на­мо»
в плей-оф єв­ро­куб­ків
На тлі занепаду чемпіонату України — успіх наших грандів став ковтком свіжого повітря для вболівальників. У Лізі чемпіонів «Шахтар» не просто вийшов зі складної групи, команда Паулу Фонсеки на рівних грала і перемагала найсильніші клуби Англії та Італії — «Манчестер Сіті» і «Наполі».
Впевнено і красиво перемогло у групі Ліги Європи і «Динамо». Тепер усі чекають, що «Шахтар» та «Динамо» подолають своїх перших суперників у плейоф («Рома» і АЕК відповідно) і увірвуться в елітні раунди єврокубків.
Лег­ка ат­ле­ти­ка.
Ме­даль­ний по­літ Лев­чен­ко
Спогади про чемпіонат світу з легкої атлетики в Лондоні були б для нас зовсім сумними, якби не «срібло» Юлії Левченко. У фіналі стрибків у висоту 19річна українка створила неможливе — вона двічі оновила власний рекорд. Спочатку підкорила 1.99 м, а потім і 2.01 м. «Нічого собі, встояла!» — скаже потім наша медалістка про планку на висоті 2.01. Стрімкий прогрес Левченко визнали усі. Саме українку назвали «Висхідною зіркою» європейської легкої атлетики в 2017 році.
Стриб­ки у во­ду.
Не­ймо­вір­ний Ква­ша
Відмінний рік вийшов у лідера українських стрибунів у воду Іллі Кваші. Три медалі на київському чемпіонаті Європи, з них одна золота на метровому трампліні. Через місяць на 3метровому трампліні Ілля в парі з Олегом Колодієм виграв «бронзу» на чемпіонаті світу в Будапешті. Для 29річного Іллі це вражаючий успіх. Сам Кваша не збирається зупинятися і готується до Олімпіади-2020 у Токіо.
Ганд­бол.
Наш «Мо­тор» під­ко­рює Єв­ро­пу
В ігрових видах спорту, окрім футболу, гандбольний «Мотор» — фактично єдиний український клуб, який конкурентоспроможний в Європі. От і цього разу запорожці завчасно вийшли з непростої групи Ліги чемпіонів, в якій вони, між іншим, обіграли знаменитий французький «Монпельє». На цьому побажаємо «Мотору» не зупинятись і пробитися в 1/8 фіналу, подолавши данський «Скьєрн».
Бокс. Но­вий ви­клик Уси­ка
Свою історію пише ще один український боксер Олександр Усик. У квітні він ефектно захистив титул чемпіона WBO в першій важкій вазі, перебивши в 12 раундах американця Майкла Хантера. У вересні Усик впевнено здолав німця Марко Хука у стартовому бої в унікальному турнірі World Boxing Super Series. Усику вже 30, час брати титули і пояси. Тому в 2018у чекаємо від нього перемоги у World Boxing Super Series. Для початку потрібно здолати у півфіналі непоступливого латвійця Майріса Брієдіса.

Свя­то­слав ВА­СИ­ЛИК, Укр­ін­форм

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».