Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 21 Листопад 2014 18:42

Три очки і хет-трик

Rate this item
(0 votes)

Остан­ній цьо­го ро­ку по­єди­нок від­бір­но­го тур­ні­ру чем­піо­на­ту Єв­ро­пи 2016 ро­ку фут­боль­на збір­на Ук­раї­ни про­ве­ла в Люк­сем­бур­зі. На від­мі­ну від бок­су, де у важ­кій ва­зі на­віть аут­сай­дер мо­же спо­ді­ва­ти­ся на шанс но­ка­уте­ра, «си­ньо-жов­ті» ма­ли хі­ба що тре­ну­ван­ня з під­ви­ще­ною від­по­ві­даль­ніс­тю.

У Люксембурзі підопічні Михайла Фоменка екзаменували місцеву збірну, яка традиційно пасе задніх в європейському футболі. Не став винятком і звітний поєдинок — Андрій Ярмоленко відзначився хет-триком, українці виграли — 3:0. Але є й тривожні сигнали — попри свою позірну слабкість господарі створили кілька нагод, одного разу від гола врятували лише досвід і реакція голкіпера Андрія П’ятова.


«Добре те, що добре закінчується. Починалося все не так добре для нас. Хоча ми багато над цим працювали, щоб уникнути проблем у дебюті поєдинку. Але все це було, поки хлопці не нарвалися на контратаки, поки команда суперника не створила два-три дуже небезпечних моменти. А потім хлопці опустилися на землю і добилися позитивного результату. І все-таки відсутність тих хлопців, яких ми хотіли залучити, але не змогли у зв’язку з травмами, теж впливає на підготовку, цілісність», — наголосив після матчу головний тренер української збірної Михайло Фоменко.
В інших матчах європейської групи С сенсацій також не сталося — словаки на виїзді переграли македонців (2:0), а іспанці були сильнішими за білорусів (3:0).
Словаки, маючи чотири перемоги в чотирьох матчах, з 12 очками очолюють змагання, іспанці та українці мають по дев’ять балів. Інші команди значно відстали — у Македонії три пункти, у Білорусі й Люксембургу — по одному.
Що означає така турнірна ситуація для «синьо-жовтих»? Нічого надто оптимістичного. Наші співвітчизники ще жодного разу не зустрічалися з головними фаворитами групи (принаймні, так це сприймалося перед початком змагання) іспанцями, а словакам програли домашній поєдинок.
Мало хто з експертів має сумнів, що у 2015 році чинні чемпіони континенту надолужать згаяне цього року, і тих же словаків вони здатні перемогти на своєму полі, щоб випередити їх у боротьбі за перше місце. Українцям для того, щоб потрапити до чільної двійки, треба буде наступного року обов’язково відбирати очки в іспанців, перемагати словаків на їхньому полі, а також не втрачати пунктів у зустрічах із трійкою аутсайдерів... Завдання непросте.
Та все ж варто пам’ятати, що на чемпіонат Європи до Франції вперше в історії континентального футболу приїдуть одразу 24 команди. Це означає, що навіть третє місце в групі може гарантувати вихід на Євро-2016. Для цього треба стати або найкращою з третіх команд, або виграти на стадії плей-оф.
27 березня наступного року українці в Іспанії проведуть визначальний поєдинок відбірного турніру. Перемагати екс-чемпіонів світу можна — цієї осені це довели словаки.
Підготовку до зустрічі з іспанцями «синьо-жовті» розпочали вже цього тижня. 18 листопада у Києві команда Фоменка зіграла контрольний поєдинок із литовцями. Вийшло не дуже — долати захисні побудови суперників, які поступаються в класі, але вибудовують у захисті «автобус», завжди важко, а коли ще й бракує мотивації, бо матч товариський, — і поготів.
У першому таймі тренерський штаб переглянув найближчий резерв головної команди, по перерві на поле вийшли кілька гравців основного складу, але й вони не здолали дисциплінованого захисту литовців — 0:0.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».