Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 17 Жовтень 2014 03:00

Гра забудеться – результат залишиться

Rate this item
(0 votes)

Збір­на Ук­раї­ни з фут­бо­лу у від­бір­но­му тур­ні­рі Єв­ро-2016 взя­ла ми­ну­ло­го тиж­ня мак­си­мум очок — шість. Це— го­лов­ний під­су­мок мат­чів про­ти ко­манд Бі­ло­ру­сі на ви­їз­ді і Ма­ке­до­нії у Льво­ві. Зміст гри, по­ка­за­ної «си­ньо-жов­ти­ми», зму­шує тре­нер­ський штаб мір­ку­ва­ти над шля­ха­ми по­си­лен­ня ко­манд­них дій, але ре­зуль­тат жовт­не­вої се­сії мож­на вва­жа­ти за­до­віль­ним.

Перемоги над білорусами і македонцями — з того ряду, про який кажуть, що «гра забувається — результат залишається». Після вересневої поразки від словаків мало хто згадає, що на доданих арбітром хвилинах голкіпер Андрій П’ятов зрівняв рахунок, але рефері угледів у тому епізоді порушення правил... Цього разу все склалося значно краще.
Українці завжди важко грають із суперниками, які вибудовують на підступах до свого штрафного майданчика так званий автобус і лише зрідка намагаються хоча б щось створити в атаці. Саме так діяли проти українців білоруси.

Господарі стадіону в місті Борисові були близькими до своєї мети — нічиєї без забитих м’ячів, та все ж за 10 хвилин до фінального свистка припустилися вирішальної помилки — після флангового прострілу Євгена Коноплянки оборонець білорусів невдало зіграв і забив у власні ворота. За кілька секунд до фінального свистка Сергій Сидорчук, який вийшов на заміну, в контратаці встановив остаточний рахунок — 2:0.
«У нас були великі проблеми у плані функціонального та емоційного стану гравців. Гра чемпіонату України «Динамо» — «Шахтар» забрала дуже багато сил і емоцій у футболістів. Ми зібралися 6 жовтня, у нас було всього два дні для підготовки до гри. Ми намагалися відновити хлопців. Дуже багато було співбесід із гравцями, теорії. Хлопці вийшли на гру — включилися з перших секунд і заробили цей результат», — зазначив на післяматчевій прес-конференції керманич «синьо-жовтих» Михайло Фоменко.
Головний тренер збірної Білорусі Георгій Кондратьєв (він був відправлений у відставку після наступної зустрічі зі словаками) сказав після гри, що його команді не поталанило.
«Гру провели краще, ніж з командою Люксембурга. Питань до хлопців по самовіддачі немає, збірна України класом вище. Хочу привітати українську збірну, оскільки перемагає сильніший. Фортуна відвернулася від нас. Була б справедливою нічия, але ми не змогли забити, а ви забили», — сказав Кондратьєв, відповідаючи на запитання українських журналістів.


Львівський «валідол»
Команда Македонії, яку «синьо-жовті» приймали в неділю у Львові, діє в іншому стилі — і сама намагається щось створювати, і супернику дає грати. Українці мають завдячувати Андрію П’ятову, який протягом матчу кілька разів рятував команду після провалів захисту.
Свої шанси футболісти збірної України довго марнували — аж доки в компенсований час першого тайму все той же вчорашній дебютант Сергій Сидорчук із меж штрафного майданчика таки проштовхнув м’яч до сітки. Українці мали не доводити зустріч у Львові до валідольної кінцівки — на початку другої половини гри Андрій Ярмоленко пробивав пенальті, але за македонців зіграла поперечина...
«У нас група досить непроста. Те, що так склалася гра, у черговий раз це підтверджує. Ми самі собі ускладнили гру. Забий пенальті — і була б зовсім інша ситуація на полі. Крім того, досить було створено небезпечних моментів, які ми не реалізували. Це все нагнітало обстановку», — визнав на післяматчевій прес-конференції головний тренер збірної України Михайло Фоменко.
І все ж фінальний свисток зафіксував потрібний українцям результат — 1:0. «Три очки не пахнуть. Ми в принципі готувалися до такої гри. Такий же матч був із Білоруссю. Добре, що наприкінці зіграли надійно», — сказав після гри в ефірі телеканалу «Футбол-1» захисник збірної України Артем Федецький.
За словами футболіста, у групі немає слабких команд. «Той же Люксембург міг відібрати очки у Македонії», — нагадав Федецький. Саме з Люксембургом на виїзді «синьо-жовті» проведуть останній цього року поєдинок відбірного турніру. Матч відбудеться 15 листопада.


«Аре­ну Львів» мо­жуть дис­ква­лі­фі­ку­ва­ти
Тим часом УЄФА відреагував на поведінку уболівальників під час матчу Україна — Македонія. Федерація футболу України отримала лист про початок дисциплінарного розслідування, повідомив перший віце-президент ФФУ Анатолій Попов.
«Були зареєстровані такі порушення: расистська поведінка, уболівальники, що вибігли на поле, використання піротехнічних засобів і лазерних указівок, проблеми з організацією (заблоковані виходи) і навіть продаж алкоголю під час матчу. Сподіваюся, що дискваліфікація («Арени Львів») може бути умовною. Але прогнозувати дуже складно, адже перелік порушень серйозний», — наголосив футбольний чиновник.
«ФФУ впродовж шести днів має навести аргументи, які можуть посприяти позитивному рішенню, тобто менш жорстоким санкціям», — цитує Попова сайт terrikon.com.

 

Сло­ва­ки — без втрат
Після жовтневих матчів у групі С одноосібними лідерами несподівано стали словаки. У день, коли підопічні Михайла Фоменка здобули перемогу над білорусами, словацькі футболісти сенсаційно переграли екс-чемпіонів світу і все ще чинних чемпіонів Європи іспанців — 2:1. Манера гри збірної Словаччини була такою ж, як і в протистоянні з українцями в Києві, — дисципліна в обороні, сподівання на контратаки.
Словаки повинні частково завдячувати досвідченому голкіперу Ікеру Касільясу — саме його помилка на 17-й хвилині допомогла господарям поля — Юрай Куцка пробив зі штрафного, жодного рикошету, Касільяс просто не вгадав траєкторії, і від його рук м’яч влучив у ворота.
Протягом останньої десятихвилинки команди відзначилися двічі — спершу Франціско Алькасер, який вийшов на заміну, зрівняв рахунок, та майже одразу словаки провели зразкову контратаку, і Мірослав Стох із лінії воротарського майданчика вдруге переграв іспанського голкіпера.
У неділю збірна Словаччини, діючи вже першим номером, виграла у білорусів на виїзді (3:1), а іспанці розгромили люксембуржців (4:0). До речі, у грі словаків із білорусами також можливі були варіанти — господарі стадіону в Борисові зрівняли рахунок на 79-й хвилині, та команда Словаччини знову спромоглася на фініші зустрічі вирвати перемогу.
Збірна Словаччини має дев’ять очок, по шість в активі команд Іспанії та України, далі в таблиці македонці (три бали), білоруси й люксембуржці (по одному).

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».