Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 10 Жовтень 2014 03:00

Ліга Європи: одна перемога на трьох

Rate this item
(0 votes)

Ук­ра­їн­ські фут­боль­ні клу­би про­ве­ли по­єдин­ки дру­го­го ту­ру гру­по­во­го тур­ні­ру Лі­ги Єв­ро­пи кра­ще, ніж зу­стрі­чі пер­шо­го. Та все од­но пов­но­цін­ні три оч­ки до сво­го ак­ти­ву запи­са­ло тіль­ки «Ди­на­мо», а «Дніп­ро» і «Ме­та­ліст» да­лі па­суть зад­ніх.

Кияни впевнено провели матч із румунським «Стяуа», який прилетів до української столиці в статусі лідера квартету (після розгрому данського «Ольборга» з рахунком 6:0). Вісім років тому у стартовому матчі Ліги чемпіонів «Динамо» в Києві було розгромлене румунами з рахунком 1:4. Єдиний гол тоді в складі «Динамо» забив теперішній керманич Сергій Ребров, тож нинішній матч мав ознаки принципового.
Ребров своїм стартовим складом особливо не здивував, хіба що випустив на лівий фланг захисту вчорашнього дебютанта Микиту Бурду.
Очевидно було, що в матчі з «Динамо» «Стяуа» цілком влаштовувала і нічия. Гості особливо не поспішали, намагалися контролювати м’яч у центрі поля. До забитого голу у ворота «Стяуа» румуни двічі могли забивати самі: Санмартен пробив повз ворота, а після удару Кіпчі «Динамо» врятували Рибка та штанга.


А на 40-й хвилині динамівці сконструювали дуже красивий гол. Беланда зі стандарту м’яко накинув сферу до штрафного майданчика, і Ярмоленко в один дотик поклав м’яч під поперечку воріт. Після пропущеного голу «Стяуа» одразу міг зрівняти рахунок, але Янку з вигідної позиції пробив повз ворота.
У другому таймі «Динамо» повністю переграло гостей, рахунок міг бути розгромним. По одному разу не використали вихід сам на сам з воротарем Ленс та Кравець, а Буяльський з десяти метрів не влучив у площину воріт.
Функціонально «Динамо» виглядало на голову вище, ніж суперник. В останні 15 хвилин гри Ребров став думати вже про недільне «класико» з «Шахтарем». Були замінені Сидорчук, Ленс та Кравець. Щоправда, перед тим Кравець таки відзначився. Допоміг йому в цьому Ярмоленко, віддавши чудовий пас просто в ноги Артему, який розстріляв ворота гостей — 2:0.
Під завершення матчу «Динамо» трохи розслабилося і ледве не було покаране за це. На 89-й хвилині «Стяуа» скоротив відставання після кутового: Русеску на дальній штанзі підставив голову і забив у порожні ворота — 2:1.
Та останнє слово все ж було за киянами. Вийшовши на заміну, Лукаш Теодорчик втретє пробив голкіпера румунського клубу Арлаускіса вже в доданий арбітром час — 3:1.
В іншому матчі групи J данський «Ольборг» переграв португальський «Ріу Аве» — 1:0. Динамівці з шістьма очками очолюють квартет, данці і румуни мають по три бали, португальці двічі програли.
Дніпропетровський «Дніпро» втримав нічийний рахунок 0:0 у виїзному протистоянні з французьким «Сент-Етьєном». Поєдинок міг закінчитися і по-іншому — в середині першого тайму господарі порушили правила проти Ніколи Калінича у своєму штрафному майданчику. Удар з 11-метрової позначки взявся виконувати сам хорватський нападник, та переграти голкіпера збірної Франції Стефана Рюфф’є він не зміг.
Щоправда, по перерві до успіху були значно ближчими саме гравці «Сент-Етьєна», але й вони забити не спромоглися. Гостям стало легше в останній третині гри, коли на полі з’явився травмований раніше Коноплянка, та все ж своїх максимальних кондицій Євген ще не досяг...
Для дніпропетровців це було перше очко у двох турах. За цим показником команда Мирона Маркевича зрівнялася з азербайджанським «Карабахом», який в Італії поступився «Інтеру» — 0:2. Два очки тепер має «Сент-Етьєн», шість балів в активі італійського лідера групи F.
Найгірше серед українського тріо зіграв харківський «Металіст». Ця команда зазнала другої поспіль поразки, цього разу на виїзді від бельгійського «Локерена» — 0:1. Зважаючи на зміст гри підопічних Ігоря Рахаєва, такий результат видається закономірним — «прохідний двір» у захисті перетворити на забитий гол до 74-ї хвилини не давала хіба що низька кваліфікація футболістів «Локерена». Та за чверть години до фінального свистка класний удар з лінії штрафного майданчика вдався де Пауву, і голкіпер харків’ян Дішленкович був безсилий. Зусилля харків’ян в атаці були аж надто непереконливими.
У групі L із шістьма очками попереду польська «Легія», яка з рахунком 1:0 на виїзді переграла турецький «Трабзонспор», по три бали мають клуби з Бельгії та Туреччини.
Матчі третього туру в Лізі Європи відбудуться 23 жовтня. Київські динамівці поїдуть у гості до данського «Ольборга», дніпропетровський «Дніпро» прийматиме азербайджанський «Карабах», а харківський «Металіст» спробує здобути перші очки у протистоянні з варшавською «Легією».

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».