Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 26 Вересень 2014 03:00

Історична перемога «ЗОРІ»

Rate this item
(0 votes)

Ко­лись це ма­ло ста­ти­ся. Лу­ган­ська «Зо­ря», впер­ше за остан­ні два де­сят­ки ро­ків, зу­мі­ла пе­ре­мог­ти до­нець­кий «Шах­тар». Піс­ля во­льо­вої ні­чиєї у по­єдин­ку з «Ди­на­мо» коман­да Юрія Вер­ни­ду­ба зму­си­ла гра­ти у свій фут­бол і «Шах­тар».

Ще в першому таймі «Зоря» забила єдиний гол у цій зустрічі. Після невдалої передачі назад на голкіпера Каніболоцького відзначився Малишев. Але то був не єдиний момент «Зорі» уразити ворота гірників. Ще в першому таймі у площину воріт з десяти метрів не влучив Будківський. «Шахтар» також мав кілька моментів зрівняти рахунок. Удар Кости відбив Шевченко, а Гладкий з ударної позиції пробив повз ворота.
У другому таймі бразильцям «Шахтаря» не давали розігратися потужні Вернидуб та Пилявський, а пресинг на чужій половині поля і зовсім виводив із себе футболістів з Донецька. Завдяки грамотній грі підопічних Вернидуба у «Шахтаря» зовсім не йшла гра в атаці. Втратили відчуття голу Адріано з Гладким. Трохи освіжив гру, але не більше, Тайсон.

У гравців «Зорі» в цьому матчі виходило практично все, а особливо гра на контратаках. І якби свої шанси використали Караваєв з Малишевим, то Каніболоцький міг отримати у свої ворота ще, як мінімум, два м’ячі.
На завершальних хвилинах луганчани навіть не дали «Шахтарю» створити небезпечні моменти біля своїх воріт. Тож «Зоря» здобула цілком заслужену перемогу. І це все сталося у 48-й день народження президента «Шахтаря» Ріната Ахметова. От такий вийшов «подарунок» від рідної команди. «Дніпро» сповна скористався осічкою «Шахтаря» і вийшов у лідери чемпіонату України. Дніпропетровська команда перед рідною публікою впевнено розгромила донецький «Олімпік».
Так уже виходить, що коли «Олімпік» програє у Прем’єр-лізі, то тільки з розгромним рахунком. Так було у поєдинках з «Чорноморцем» (0:4) та «Шахтарем» (0:5). Так сталося і цього вечора.
Щодо самої зустрічі, то тут багато що вирішив швидкий гол Селезньова. М’яч Євгена змусив донеччан нервувати. А коли вони нервують, то забити у них не виходить. «Дніпро» ж, навпаки, заспокоївся та почав грати у своє задоволення. У донеччан за весь матч можна пригадати лише два моменти наприкінці другого тайму. Спочатку гравці без свистка розіграли штрафний на фланзі, і Бойко змушений був вступати у гру. А навіс, який відбувся після цього моменту, прийняла на себе стійка. І все! Більше моментів у гостей не було, тому результат можна вважати закономірним.
Можливо, гості не заслуговували аж на п’ять пропущених м’ячів. На початку другого тайму «Олімпік» швидким голом добив Бруно Гама. А останні п’ятнадцять хвилин команда взагалі провалила. Автогол Ситника та дубль Калінича, який вийшов на заміну, довели справу до розгрому. 5:0 — і «Дніпро» йде на перерву в чемпіонаті лідером. Тепер підопічні Мирона Маркевича можуть сконцентруватися на Кубку країни та матчі Ліги Європи із «Сент-Етьєном».
Київське «Динамо» зупинило двоматчеву переможну серію луцької «Волині». Якщо не рахувати розгромну поразку від «Карпат», то в кожному матчі футболісти луцького клубу давали серйозну відсіч суперникам, але страждали через відсутність реалізації власних голевих моментів. Така ж проблема спіткала підопічних Кварцяного і в матчі проти київської команди.
Господарі поля з перших хвилин поєдинку захопили ініціативу, однак до небезпечних моментів справа дійшла не відразу. Фактично вже першу свою нагоду підопічні Реброва матеріалізували у забитий м’яч. Ярмоленко з передачі в один дотик від Беланда більярдним ударом поклав м’яч у правий кут воріт Неділька, який явно не очікував на цей постріл. Після цього кияни ще більше додали у швидкості.
Свої моменти не використали Беланда та Сидорчук. Обом на завершальній стадії не вистачило влучності. У свою чергу, «Волинь» у нападі нічого гострого створити не змогла. Натомість на 35-й хвилині знову зіграв трикутник Беланда — Ярмоленко — Ленс. Утім, не обійшлося тут і без помилки захисників луцького клубу. Після відмінної передачі Беланда, Ярмоленко вийшов сам на сам з Недільком, Андрій вирішив віддати на Ленса, той подарунком скористався на всі сто відсотків і подвоїв перевагу своєї команди. На 42-й хвилині дубль міг робити і сам Ярмоленко, однак півзахисник «Динамо» з кількох метрів не влучив у ворота після флангової передачі Віди. Гості за цей час так нічого і не створили. Тож команди пішли на перерву за рахунку 2:0.
У другому таймі малюнок гри не змінився. Кварцяний посилив атаку нігерійським півзахисником Бабатунде, однак особливих проблем легіонер «хрестоносців» не створив. На 58-й хвилині черговий момент не використав Ярмоленко, який після розрізної передачі Кравця пробив прямісінько в Неділька. Та вже через три хвилини голкіпер «Волині» не зміг врятувати свою команду після філігранного удару Андрія у дальню дев’ятку — 3:0.
Після третього забитого м’яча футболісти «Динамо» трохи розслабилися. Цим «Волинь» і скористалася. Рибка врятував свою команду після удару з убивчої позиції від Бабатунде. М’яч пішов на кутовий, після якого волиняни скоротили відставання в рахунку. Відзначився Жуніч, який виявився спритнішим, ніж інші, на другому поверсі штрафного майданчика «Динамо». На жаль для вболівальників «Волині», на більше луцької команди не вистачило.
Кияни за п’ять хвилин до фінального свистка знову збільшили різницю в рахунку до трьох м’ячів. Відзначився Калитвинцев, якому асистував Ленс. Рахунок матчу міг бути і зовсім непристойним, якби сам нідерландський футболіст зміг реалізувати два виходи сам на сам з Недільком. Голкіпер Волині у цих моментах був на висоті. У підсумку матч так і завершився з рахунком 4:1. Ця перемога дозволила киянам ще більше наблизитися до лідерів чемпіонату. Від «Дніпра» динамівці відстають на два очки, а від донецького «Шахтаря» — лише на одне.
Результати матчів 7-го туру:
«Металург» (Донецьк) — «Іллічівець» (Маріуполь) — 3:0
Голи: 1:0 — Адорно (51), 2:0 — Морозюк (56), 3:0 — Лазич (90+1)
«Металург» (Запоріжжя) — «Ворскла» (Полтава) — 0:3
Голи: 0:1 — Янузі (10), 0:2 — Турсунов (72), 0:3 — А. Ткачук (90+3)
«Шахтар» (Донецьк) — «Зоря» (Луганськ) — 0:1
Гол: 0:1 — Малишев (42)
«Карпати» (Львів) — «Металіст» (Харків) — 3:3
Голи: 0:1 — Болбат (17), 0:2 — Хав’єр (23, пен.), 1:2 — Голодюк (26), 2:2 — Кожанов (34), 2:3 — Жажа (56), 3:3 — Балажиц (90+3)
«Говерла» (Ужгород) — «Чорноморець» (Одеса) — 0:0
«Динамо» (Київ) — «Волинь» (Луцьк) — 4:1
Голи: 1:0 — Ярмоленко (18), 2:0 — Ленс (35), 3:0 — Ярмоленко (61), 3:1 — Жуніч (73), 4:1 — Калитвинцев (85)
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Олімпік» (Донецьк) — 5:0
Голи: 1:0 — Селезньов (9), 2:0 — Бруно Гама (49), 3:0 — Ситник (75, аг.), 4:0 — Калінич (76), 5:0 — Калінич (89).

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».