Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 02 Вересень 2016 21:47

Новий виклик Андрія Шевченка

Rate this item
(0 votes)

Збір­на Ук­раї­ни го­тує­ть­ся до пер­шо­го офі­цій­но­го по­єдин­ку під ору­дою но­во­го го­лов­но­го тре­не­ра — ле­ген­дар­но­го в ми­ну­ло­му грав­ця Ан­дрія Шев­чен­ка. На збір, який пе­ре­дує за­пла­но­ва­но­му на 5 ве­рес­ня в Ки­єві мат­чу з чверть­фі­на­ліс­том остан­ньо­го чем­піо­на­ту Єв­ро­пи — збір­ною Іс­лан­дії, Ан­дрій Ми­ко­ла­йо­вич (те­пер так!) ви­кли­кав не­звич­но ба­га­то ви­ко­нав­ців — аж 31.

Початковий список Шевченка виглядав так.
Во­ро­та­рі: Андрій П’ятов, Микита Шевченко (обидва — «Шахтар», Донецьк), Денис Бойко («Бешикташ», Стамбул, Туреччина).
Захисники: Артем Федецький («Дармштадт», Німеччина), Олександр Кучер, Ярослав Ракицький, Богдан Бутко, Іван Ордець, Сергій Кривцов (усі — «Шахтар», Донецьк), Євген Хачеріді («Динамо», Київ), Павло Ксьонз («Карпати», Львів»), Едуард Соболь («Зоря», Луганськ).

Пів­за­хис­ни­ки: Андрій Ярмоленко, Сергій Сидорчук, Сергій Рибалка. Віталій Буяльський, Денис Гармаш (усі — «Динамо», Київ), Тарас Степаненко, Максим Малишев, Віктор Коваленко (усі — «Шахтар», Донецьк), Олександр Караваєв, Іван Петряк (обидва — «Зоря», Луганськ), Євген Коноплянка («Севілья», Іспанія), Роман Безус («Сент-Трюйден», Бельгія), Владлен Юрченко («Байєр», Леверкузен, Німеччина), Олександр Зінченко («Манчестер Сіті», Англія), Євген Шахов (ПАОК, Салонікі, Греція).
На­пад­ни­ки: Роман Зозуля («Бетіс», Севілья, Іспанія), Євген Селезньов («Шахтар», Донецьк), Артем Довбик, Денис Баланюк (обидва — «Дніпро»).
Але від часу оприлюднення наприкінці серпня цього списку багато змінилося — частина гравців уже змінила клуби, частина вже залишила збори.
Наставник збірної України, якому належить дебютувати у відбірній зустрічі чемпіонату світу 2018 року з командою Ісландії, пояснив велику кількість викликаних на збір гравців тим, що він планує створити конкуренцію у національній команді.
«Мені потрібно подивитися на нових кандидатів. Завдання — створити конкуренцію на кожній позиції. Гравці повинні знати: щоб отримати місце у складі, за нього необхідно боротися. Треба доводити, що ти є кращим за інших показувати результат. Замість товариського матчу, від якого я відмовився, у нас будуть тактичні тренування та двостороння гра. І вже тоді я матиму змогу визначитися з фінальною кількістю гравців, з якими ми будемо готуватися на гру з Ісландією», — так пояснив Шевченко свої задуми.
Без кадрових проблем перед протистоянням з Ісландією не обійшлося. Зокрема, Євгена Хачеріді не буде серед тих, хто намагатиметься здобути позитивний результат для української команди 5 вересня. Через пошкодження захисника «Динамо» тренерський штаб національної команди довикликав ще одного динамівського оборонця — Миколу Морозюка.
Також нікуди не поділася одвічна проблема з дефіцитом лівих захисників. «У цьому контексті мене радує той факт, що на цій позиції ми можемо розраховувати на Богдана Бутка», — знайшов вирішення проблеми Шевченко.
Перед «синьо-жовтими» стоять лише найвищі завдання на майбутню кваліфікацію, запевнив керманич збірної. «Але спочатку ми зобов’язані повернути довіру вболівальників своїми звершеннями і самовіддачею», — наголосив наставник.
За словами Шевченка, він чудово розуміє, на яке місце потрапив, та чого очікує від збірної України футбольна спільнота: «Я 18 років провів у національній команді як гравець і добре знаю, що таке збірна України. Пройшов багатьох тренерів, у мене є чітке розуміння специфіки тренерської роботи. Тут у тебе набагато менше часу, аніж у клубного тренера. Ти маєш сконцентруватися на деталях, які потрібні для команди».
Андрій Шевченко висловив задоволення тим, що до команди повернувся Руслан Ротань, який нещодавно повернувся до «Дніпра» та відтепер має стабільну ігрову практику. «Це дуже важливий гравець для нас», — сказав тренер, при цьому додавши, що у молодих гравців також буде шанс продемонструвати свої найкращі риси.
Про першого суперника у відборі Шевченко висловився компліментарно: «Всі ми бачили, як ісландська команда виглядала на європейській першості, тому представлення вона не потребує. У нас хороша рівна група. Впевнений, що будуть сюрпризи. Треба налаштовуватися на кожного суперника, адже шанси є завжди. Ісландія — дуже хороший і згуртований колектив, який чітко знає, як оборонятися, як відпрацьовувати стандарти. Вони забивають багато м’ячів після стандартних положень, це їхня сильна сторона».
Так Шевченко висловлювався ще в понеділок, 29 серпня. А вже наприкінці третього тренувального дня розташування збірної України залишили п’ятеро гравців — Сергій Рибалка, Роман Безус, Артем Довбик, Микола Морозюк та Владлен Юрченко.
«Тренерський штаб задоволений працездатністю та відповідальним ставленням до вимог збірної цих гравців. Однак через технічні характеристики, які необхідні виконавцям для протистояння конкретному супернику — збірній Ісландії, ми ухвалили саме таке рішення. Всі хлопці залишаються у колі кандидатів до національної команди і продовжать підготовку у складі своїх клубів», — зазначив головний тренер «синьо-жовтих».
Матч Україна — Ісландія розпочнеться на столичному НСК «Олімпійський» у понеділок о 21:45. У той же час у групі І у Загребі стартує поєдинок Хорватія — Туреччина, а в Турку гратимуть Фінляндія — Косово.

Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».