Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 18, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 12 Серпень 2016 17:05

Гол Коноплянки, перемога «Реала»

Rate this item
(0 votes)

Пер­ший фі­нал но­во­го фут­боль­но­го се­зо­ну, по­єди­нок за Су­пер­ку­бок УЄФА був про­ти­сто­ян­ням двох іс­пан­ських ко­манд — во­ло­да­ря Куб­ка чем­піо­нів мад­рид­сько­го «Ре­ала» та пе­ре­мож­ця Лі­ги Єв­ро­пи «Се­ві­льї». 
По­при офі­цій­ний ста­тус мат­чу, він част­ко­во був еле­мен­том під­го­тов­ки обох ко­манд до но­во­го се­зо­ну — го­лов­ний для обох клу­бів чем­піо­нат, іс­пан­ська Прі­ме­ра, стар­тує на­при­кін­ці на­ступ­но­го тиж­ня.

Камерною була й атмосфера на стадіоні «Леркендал» у норвезькому місті Тронхеймі. Ця арена стала місцем проведення зустрічі за Суперкубок невипадково — в нинішньому сезоні знаний учасник єврокубків норвезький «Русенборг», який квартирує на «Леркендалі», святкує 100річний ювілей, і керівники європейського футболу вирішили, що поєдинок двох найкращих команд континенту стане гідною частиною урочистостей.

Мадридці, які вважалися фаворитами, не змогли виставити на матч своїх головних зірок — ще заліковують травми після довгого минулого сезону Кріштіану Роналду та Гарет Бейл. Також наставник «вершкових» Зінедін Зідан не ризикнув виставити в основному складі інших лідерів — Каріма Бензема, Луку Модрича, Хамеса Родрігеса.
У складі севільців українці зі стартових хвилин чекали на появу Євгена Коноплянки, але новий наставник команди, аргентинець Хорхе Сампаолі, вирішив залишити півзахисника збірної України на лаві запасних. На Коноплянку чекала роль «джокера», з якою наш співвітчизник упорався чудово.
Перший тайм розпочався з домінування королівського клубу, але до реальних нагод поблизу воріт Серхіо Ріко атаки «Реала» не приводили. Так було аж до 21ї хвилини, коли 20річному півзахисникові столичної команди Марко Асенсіо вдався неймовірний за красою удар ізза меж штрафного майданчика — м’яч, пролетівши за вигадливою траєкторією, приземлився в «дев’ятку» воріт «Севільї».
Після цього гра змінилася, і вже севільці переважали своїх суперників. Перевага матеріалізувалася в гол наприкінці першого тайму — Франко Васкес зрівняв рахунок ударом з лінії штрафного майданчика, м’яч вилетів з частоколу ніг футболістів обох команд і завершив свій політ у нижньому куті воріт Кіко Касільї — 1:1.
Після перерви «Севілья» продовжила домінувати на футбольному полі, значно перевершуючи суперників у контролі м’яча. Натомість зі створенням моментів біля чужих воріт часом краще давали ради підопічні Зідана. Та порушити рівновагу все ж судилося підопічним Сампаолі — на 72й хвилині Євген Коноплянка, який лише за кілька хвилин до того з’явився на полі, чітко виконав пенальті, призначений за порушення Серхіо Рамоса на Вітоло.
На останніх хвилинах матчу «Реалу» вдалося значно посилити натиск на чужі ворота. Кілька шансів мадридці змарнували, але все ж зрівняли рахунок тоді, коли здавалося, що перемога була в руках у «Севільї». На третій доданій арбітром хвилині Лукас Васкес навісив з правого флангу атаки у воротарський майданчик, де Серхіо Рамос ударом головою замкнув цей пас — 2:2.
А вже в овертаймі мадридці спершу опинилися в більшості (другу жовту картку перед собою побачив Колоджейчак), а наприкінці додаткової 30хвилинки захисники севільців проґавили рейд захисника Дані Карвахаля — завершився голом, на який севільці відповісти були вже неспроможні. 3:2 — і «Реал» заслужено отримав перший трофей нового сезону.

Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».