Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 04 Квiтень 2014 03:00

«Шахтар» – угору, «Динамо» – вниз

Rate this item
(0 votes)

Двадцять третій тур чемпіонату України з футболу у Прем’єр-лізі звів між собою команди, які посідають місця з першого по четверте у турнірній таблиці. І якщо чинний чемпіон першості — донецький «Шахтар» підтвердив свій клас у протистоянні з харківським «Металістом», то київські динамівці втратили другу позицію після програного матчу у Дніпропетровську. 

У матчі «Дніпро» — «Динамо» можна сказати, що Хуанде Рамос тактично переграв Олега Блохіна. Його команда знала куди бігти, коли і як влучати у ворота. У киян абсолютно нічого не виходило при переході від оборони до атаки. Та й з небезпечними моментами біля воріт суперника якось не склалося.
Щось намагався створити Гусєв, який був активний в атаці, а в одному з моментів ледве не помер на футбольному полі. Гусєв пішов на м`яч у штрафний майданчик, де йому в голову коліном влучив голкіпер дніпропетровців Бойко.

І добре, що зорієнтувався Жаба Канава, який зумів надати своєчасну допомогу, а потім підбігли лікарі. Як наслідок — у Гусєва струс мозку та три вибиті зуби. Олегові хочеться побажати якнайшвидшого одужання. І саме його «Динамо» не вистачало в цій грі.
У першому таймі переважно моменти створювали господарі. Спочатку після удару Матеуса м’яч влучив у штангу. А вже в доданий арбітром час, після відмінної передачі від Джуліано Матеус ударом головою відкрив рахунок. У другому таймі всі очікували, що «Динамо» побіжить, однак футболісти не заграли і не побігли. «Дніпро» ж тим часом відзначився вдруге. Цього разу помилився Драговіч.
У киян немає проблем з гравцями, які викидають «коники». На 58-й хвилині він намагався скинути м’яч на голкіпера, не помітивши, що поряд з ним — Матеус, який перехопив шкіряну кулю, спокійно перекинув Рибку і забивав у порожні ворота. Навіть вихід на поле другого форварда — Мбокані нічого не змінив у грі киян. «Дніпро» ж ближче до завершення зустрічі знизив темп гри і, особливо не напружуючись, відбивав атаки гостей, які зводилися до банальних навісів у штрафний майданчик. На останній доданій арбітром хвилині міг «розмочити» рахунок Гармаш, але з десяти метрів влучив у Бойка, якому навіть не довелося стрибати за м`ячем.
У наступному турі «Динамо» зіграє з «Металістом», і після цієї зустрічі можна буде зробити остаточний висновок: на що претендуватиме в нинішньому сезоні команда Блохіна.
У разі перемоги над «Шахтарем», харківський «Металіст» реально міг повернутися в боротьбу за перше місце. Команда Ігоря Рахаєва потужно розпочала цей поєдинок, але не змогла втримати позитивний для себе результат. А втримувати було що. Донеччани розпочали матч якось розгублено, чим і скористався «Металіст». Харків’яни одразу великими силами пішли вперед і вже на сьомій хвилині були нагороджені за свої старання автоголом Кучера.
На цьому господарі вирішили не зупинятися, і за п’ятнадцять хвилин до завершення першого тайму Марлос реалізував пенальті, зробивши рахунок ще більш комфортним. Проте, як показала практика, гравці «Металіста» зарано розслабилися. Уже через п’ять хвилин від переваги не залишилося й сліду. За цей час два м’ячі влетіли у ворота підопічних Рахаєва. Спочатку Дуглас Коста класним ударом з кута штрафного майданчика відправив м’яч у дальній кут воріт Горяїнова, а за хвилину Едуардо замкнув прострільну передачу партнера. 
А вже на останніх хвилинах першої половини зустрічі капітан «гірників» Даріо Срна ударом з-за меж штрафного майданчика вивів свою команду вперед. Після цього у гравців «Металіста» почали здавати нерви, що вилилося у вилучення Вільягри і четвертий пропущений м’яч від Адріано.
Наприкінці зустрічі, коли гості банально догравали поєдинок, у харків’ян було кілька напівмоментів, але реалізувати їх не вдалося. Після цієї перемоги «Шахтар» продовжує очолювати турнірну таблицю чемпіонату, однак на п’яти йому наступає «Дніпро», в якого на три очки менше, проте ще є одна гра в запасі. «Динамо» після поразки в Дніпропетровську значно понизило свої шанси на «золото». А «Металіст», навіть попри те, що зіграв на дві зустрічі менше, від «гірників» відстає вже на десять очок. Утім, поки прогнозувати щось зарано. Боротьба за золоті медалі в нинішньому сезоні цікава, як ніколи.

Результати матчів 23-го туру:
«Металург» (Запоріжжя) — «Таврія» (Сімферополь) — 1:0
Гол: 1:0 — Прийомов (35, пен.)
«Металург» (Донецьк) — «Волинь» (Луцьк) — 1:3
Голи: 0:1 — Селін (36), 1:1 — Чечер (41), 1:2 — Ерік (55), 1:3 — Рамон (87, пен.)
«Карпати» (Львів) — ФК «Севастополь» — 2:0
Голи: 1:0 — Бохашвілі (18), 2:0 — Гладкий (80)
«Ворскла» (Полтава) — «Говерла» (Ужгород) — 3:1
Голи: 1:0 — Турсунов (34), 1:1 — Буяльський (48), 2:1 — Міщенко (60), 3:1 — Міщенко (73)
«Іллічівець» (Маріуполь) — «Чорноморець» (Одеса) — 3:1
Голи: 1:0 — Кулач (25), 2:0 — Тотовицький (68), 3:0 — Чурко (74), 3:1 — Окріашвілі (87)
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Динамо» (Київ) — 2:0
Голи: 1:0 — Матеус (45+1), 2:0 — Матеус (58)
«Металіст» (Харків) — «Шахтар» (Донецьк) — 2:4
Голи: 1:0 — Кучер (7, авт.), 2:0 — Марлос (32, пен.), 2:1 — Коста (36), 2:2 — Едуардо (38), 2:3 — Срна (45), 2:4 — Адріано (74) 

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».