Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 18 Березень 2016 11:48

«Динамо» зупинилося в Манчестері

Rate this item
(0 votes)

Київські динамівці на стадії 1/8 фіналу завершили участь у головному клубному турнірі континенту — Лізі чемпіонів УЄФА. Зробили це підопічні Сергія Реброва на оптимістичній ноті, не програвши фавориту двоматчевого протистояння на його стадіоні й до останньої секунди зберігаючи шанси навіть на втішну перемогу, але все ж пропустили до чвертьфіналу англійський «Манчестер Сіті».
Оцінювати виступ «Динамо» в цьому сезоні можна порізному. З одного боку, перший за понад півтора десятка років вихід до плейоф Ліги чемпіонів є безумовним позитивом. З іншого — в дуелі з «Манчестер Сіті» все могло бути й поіншому, коли б у лютневому матчі в Києві динамівці не демонстрували футбол, який раніше називали «весняним», — хтось у якомусь епізоді не добіг, хтось ухвалив безвідповідальне рішення, і маєш — 0:2 після першого тайму, 1:3 — загалом у київському поєдинку.

Динамо вже 14 матчів не вигравало в англійських клубів на їхніх полях (11 поразок і лише три нічиї). Проте цього разу «білосині» можуть записати нічию з одним із провідних клубів Туманного Альбіону до свого активу. Підопічні Сергія Реброва не відбивалися протягом всього матчу, а в певні моменти навіть серйозно пресингували суперника.
Після перемоги у столиці України «Манчестер Сіті» не проти був зіграти вдома з киянами у вигідний для них футбол, щоб поберегти сили на вирішальні поєдинки прем’єрліги. А травми Венсана Компані та Ніколаса Отаменді, отримані вже в першому таймі, поставили нові складні завдання перед штабом чилійського наставника Мануеля Пеллегріні. Йому вже було не до протистояння з «Динамо», він уже думав, як замінити основних захисників у наступних матчах.
До вимушених замін господарі грали в такому складі: Гарт у воротах, польові гравці Компані, Сабалета, Фернандо, Агуеро, Хесус Навас, Сілва, Кліші, Фернандіньйо, Отаменді, Яя Туре.
Кияни сподівалися на таких виконавців: Шовковський на останньому рубежі, в полі розташувалися Мігел Велозу, Антунеш, Драгович, Ярмоленко, Гармаш, Гусєв, Віда, Буяльський, Хачеріді, Теодорчик.
Футболісти «Сіті» розпочали активно, але «білосині» достатньо швидко відвели гру від своїх воріт, перехопивши ініціативу. Водночас англійці не дозволяли киянам атакувати флангами, а ті незначні спроби, які були, завершувалися або офсайдами, або безадресними подачами. Пройти центром поля підопічним Реброва теж не вдавалося.
Другу половину також набагато активніше розпочав «Манчестер Сіті». Потужний штурм на старті тайму завершився ударом Туре зі штрафного над воротами та стійкою воріт Шовковського, яка відбила потужний удар Хесуса Наваса з гострого кута. Був ще потім під кінець поєдинку удар Яя Туре в руки ветерану «Динамо», але в цілому захист гостей гідно впорався з атакувальними спробами манчестерців.
А от останні хвилини тайму краще провело «Динамо». Було видно, що кияни намагаються зменшити ризик і не йти великими силами вперед, але було у динамівців два моменти, щоб здобути першу перемогу в Англії. Саме в цих моментах із найкращого боку виявив себе Джо Гарт. Спочатку він відбив удар Буяльського, після красивої комбінації правим флангом у виконанні Сидорчука та Ярмоленка, які намагалися зіграти красиво пасами п’ятою. А потім воротар «Сіті» відбив спробу Яковенка з кількох метрів після навісу Антунеша.
Отже, матчвідповідь «Манчестер Сіті» — «Динамо» завершився нульовою нічиєю, яка дозволила англійському клубу вперше в історії вийти в 1/4 фіналу Ліги чемпіонів, а киянам — зберегти пристойний результат на полі висококласного суперника.
Зовсім інші завдання вирішував у Лізі Європи донецький «Шахтар» після впевненої перемоги над бельгійським «Андерлехтом» у Львові в матчі 1/8 фіналу Ліги Європи. Результат 3:1 давав підопічним Мірчі Луческу непогані шанси на вихід до числа восьми найкращих команд другого за престижністю єврокубкового турніру.
Що вдалося донеччанам у цьому протистоянні і якими є їхні перспективи повторити успіх 2009 року — читайте вже за тиждень у «ДУ».

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».