Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 19 Лютий 2016 20:16

Вдалий дебют Зідана

Rate this item
(0 votes)

Єв­ро­куб­ки по­вер­ну­ли­ся. Піс­ля дво­мі­сяч­ної пе­ре­рви по­но­ви­ли­ся іг­ри в най­прес­тиж­ні­шо­му фут­боль­но­му тур­ні­рі Ста­ро­го сві­ту — Лі­зі чем­піо­нів. І вже пер­ші мат­чі 1/8 фі­на­лу по­да­ру­ва­ли вбо­лі­валь­ни­кам ба­га­то ці­ка­вих сю­же­тів.

Зінедін Зідан з перемоги стартував у дебютному для своєї тренерської кар’єри поєдинку Ліги чемпіонів. У першій грі 1/8 фіналу проти римської «Роми» команда французького фахівця виявилася сильнішою, ніж суперник, що і вилилося у підсумку — 2:0, які фактично знімають усі питання стосовно команди, котра вийде до наступного кола.
Римляни з перших хвилин спробували нав’язати мадридцям свою гру, активно пресингуючи їх у центрі поля. У першій половині гри мадридська команда навіть більше грала від оборони, ніж суперник, проте реальних моментів господарі створити не змогли.

Перша реальна можливість для взяття воріт з’явилася у Марсело на 34-й хвилині після передачі Роналду з флангу. Проте красивому удару бразильця в один дотик не вистачило влучності.
У римлян до перерви забивати міг Ель Шараві, але його вихід сам на сам у зразковому підкаті зупинив Варан. У другій половині малюнок гри не змінився. Римляни грали щільно в обороні, намагаючись грати на контратаках. Проте «Реалу» все ж вдалося знайти ключі від захисних редутів суперника. Щоправда, не обійшлося і без усмішки фортуни, адже після удару Роналду м’яч зрикошетив від захисника, і тому Щесни не зміг виручити свою команду.
Після цього гравці «Роми» на якийсь час відійшли на свою половину поля, та дуже швидко знову почали пресингувати, адже «Реал», ніби на тренуваннях, розігрував комбінації біля їхнього штрафного майданчика. Однак влучності ударам Бензема і Хамеса відверто бракувало. Саме тому Зідан вирішив випустити замість колумбійця Хесе, який виправдав тренерську довіру на всі сто відсотків. На 86-й хвилині вихованець футбольної школи «Реала» на швидкості протягнув м’яч з центру поля до штрафного майданчика і з-під захисника пробив у нижній кут без шансів для голкіпера.
Команда Спалетті намагалася відіграти хоча б один м’яч, проте в атаці римлянам не вистачало завершального удару. Непогані моменти були у Салаха та Джеко, якого тренерський штаб випустив на заміну, але ворота Кейлора Наваса залишилися недоторканими. У підсумку «Реал» виграв на виїзді з результатом, який майже гарантує команді вихід до наступного кола. Для цього потрібно на своєму полі не дати супернику забити два м’ячі.
Паризький ПСЖ та лондонський «Челсі» зустрічалися один з одним у минулому і позаминулому сезонах. Обидва рази за сумою двох матчів було зафіксовано рахунок 3:3. І якщо два роки тому переможцем за рахунок м’ячів, забитих на чужому полі, став «Челсі», то рік тому те ж саме вдалося зробити ПСЖ. Підопічні Лорана Блана прагнули повторити успіх, а починати потрібно було вже з першого матчу на «Парк-де-Пренс».
Чемпіон Франції за цей час значно додав. Команда у 44 матчах не програвала у першості країни, вдало виступила в груповому турнірі Ліги чемпіонів. Чого не скажеш про «Челсі». Команду у другій половині сезону очолив Гус Хіддінк, який замінив Моурінью. І саме на нідерландця керівництво «синіх» покладає надії на можливий успішний виступ клубу в Лізі чемпіонів.
На жаль, для Хіддінка і «Челсі» перший іспит у Парижі закінчився невдало. Команда хоча й змогла забити один м’яч, однак у свої ворота пропустила два. Щодо самого матчу, то він був багатим на події. Глядачі, які зібралися на трибунах «Парк-де-Пренс», відчули справжню атмосферу Ліги чемпіонів.
Стартові десять хвилин були за господарями поля, які прагнули забити швидкий м’яч. Команда мала моменти, однак небезпечними назвати їх було важко. «Челсі» прокинувся на одинадцятій хвилині, зробивши кілька вилазок на половину поля суперника. Саме команда Хіддінка мала перший насправді гострий момент, коли голкіпер господарів якимось дивом перевів м’яч у поперечку воріт після удару головою від Кости.
ПСЖ мав перевагу лише за відсотком володіння м’яча та за кількістю ударів по воротах. І це все ж матеріалізувалося у забитий м’яч. Щоправда, тут більше «допоміг» своїй команді Обі Мікел, який на підступах до власного штрафного майданчика порушив правила проти Лукаса Моуру. Таким шансом сповна скористався Ібрагімович. Швед пробив у скупчення гравців «Челсі» і в підсумку саме від Обі Мікела м’яч рикошетом розминувся з Куртуа, який летів у протилежний кут. Утім, сам нігерієць свою помилку і виправив, зрівняши рахунок уже через п’ять хвилин. І тут до взяття воріт призвів стандарт. Цього разу кутовий, після подачі якого Коста виграв верхову боротьбу у самого Ібрагімовича, скинув м’яч під удар Обі Мікелу, який і розстріляв ворота Траппа — 1:1.
Другий тайм також був багатим на події, але пройшов за переваги господарів. Якщо першу половину тайму гості активно проводили контратаки, то у другій зосередилися переважно на захисті. Однак знову перший гострий момент до свого активу записали саме гості. Екс-«гірник» Вілліан розпочав швидку контратаку після помилки суперника, скинув на хід Дієго Кості, той вийшов сам на сам з воротарем суперника, але переграти голкіпера не зміг.
Потім уже господарі мали кілька моментів, однак Куртуа та захист лондонської команди із своїм завданням впоралися. За одну хвилину голкіпер збірної Бельгії двічі врятував свою команду. Спочатку воротар «Челсі» витягнув м’яч з-під поперечини після удару Ді Марії, а через хвилину прийняв на себе потужний постріл Ібрагімовича. Господарі продовжували насідати на ворота лондонців, які забули про контратаки і практично не переходили на половину поля суперника.
Однак до 70-ї хвилини втілити свою перевагу у забитий м’яч ніяк не вдавалося. І Лоран Блан випустив на поле ще одного форварда — Едісона Кавані. Саме уругваєць і забив переможний для паризького клубу гол. Для цього йому знадобилося лише чотири хвилини. Тут варто відзначити і відмінну передачу Ді Марії, який вивів Кавані сам на сам з Куртуа. На завершальних хвилинах «Челсі» мав шанс відігратися. З близької відстані Педро ударом зльоту не зміг переправити м’яч у ворота. Так ПСЖ переміг «Челсі» з рахунком 2:1, і тепер вся інтрига залишається на повторний поєдинок.

Ре­зуль­та­ти зі­гра­них мат­чів 1/8 фі­на­лу Лі­ги чем­піо­нів:
«Ро­ма» (Іта­лія) — «Ре­ал» (Мад­рид, Іс­па­нія) — 0:2
Го­ли: 0:1 — Роналду (57), 0:2 — Хесе (86)
«Гент» (Бель­гія) — «Воль­фсбург» (Ні­меч­чи­на) — 2:3
Го­ли: 0:1 — Дракслер (44), 0:2 — Дракслер (54), 0:3 — Крузе (60), 1:3 — Кумс (80), 2:3 — Кулібалі (89)
ПСЖ (Фран­ція) — «Чел­сі» (Анг­лія) — 2:1
Го­ли: 1:0 —  Ібрагімович (39), 1:1 — Обі Мікел (45), 2:1 — Кавані (78)
«Бен­фі­ка» (Пор­ту­га­лія) — «Зе­ніт» (Ро­сія) — 1:0
Гол: 1:0 — Жонас  (90+1)

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».