Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Середа Квiтень 24, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Сiчень 2016 20:22

Форварду «ДНІПРА» повернули медаль, яку він жертвував для армії

Rate this item
(0 votes)

Нападнику дніпропетровського «Дніпра» і збірної України Романові Зозулі повернули медаль Ліги Європи, яку він пожертвував задля армії. Інформацію про це підтвердив сам спортсмен.
За словами футболіста, переможець оголошеного самим Зозулею розіграшу медалі Олександр Кисельов під час особистої зустрічі наполіг, щоб срібна медаль фіналіста Ліги Європи залишалася «у того, хто її по праву заслужив».
Роман Зозуля зазначив, що не очікував такого вчинку й дуже зворушений. «Це дуже несподівано й приємно. Доки в нашій країні є такі люди, буде майбутнє у нашої України!» — зазначив футболіст.
Торги за медаль задля допомоги українській армії, як і планував гравець «Дніпра», тривали до кінця доби 31 грудня 2015 року. Початкова ставка становила 10 тисяч гривень, фінальна стала вдвадцятеро більшою — 210 тисяч.

На початку грудня 2015 року Роман Зозуля оголосив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, що продає здобуту за участь у фіналі Ліги Європи медаль задля допомоги армії. Як зазначив тоді футболіст, вихід до фіналу другого за престижністю клубного турніру континенту він вважає своїм найвагомішим дотеперішнім здобутком, але згоден продати нагороду, щоб допомогти українським військовим.
Роман Зозуля відомий як волонтер, він неодноразово відвідував разом з іншими товаришами по команді «Дніпро» і збірній України госпіталі, де лікуються поранені під час участі в антитерористичній операції на Донбасі бійці Збройних Сил України.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».