Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 23 Жовтень 2015 19:15

Провал у Швеції, загроза в Києві

Rate this item
(0 votes)

Не­вда­лим вий­шов тре­тій тур Лі­ги чем­піо­нів УЄФА для обох ук­ра­їн­ських учас­ни­ків. Фут­бо­ліс­ти до­нець­ко­го «Шах­та­ря» на ви­їз­ді по­сту­пи­ли­ся швед­сько­му «Маль­ме», а ди­на­мів­цям Ки­єва по­при не­по­га­ний до­маш­ній ре­зуль­тат у по­єдин­ку про­ти анг­лій­сько­го «Чел­сі» за­гро­жу­ють дис­цип­лі­нар­ні по­ка­ран­ня.

Першими розпочали єврокубковий тиждень динамівці. На НСК «Олімпійський» вони приймали лондонців, які перед стартом турніру вважалися фаворитами G. Але у команди Жозе Моурінью нині не все гаразд як на внутрішній арені (після 9 матчів у прем’єр-лізі — 11 очок, 12-е місце), так і в Лізі чемпіонів, де після домашньої перемоги над аутсайдером квартету «Маккабі» була виїзна поразка від «Порту».

Головний тренер «Динамо» Сергій Ребров вирішив зробити чимало перестановок порівняно з поєдинком проти донецького «Шахтаря» в чемпіонаті. У запасі залишилися Антунеш, Велозу, Мораєс, Гармаш і Гусєв. Зі стартових хвилин вийшов Рибалка, який попередню зустріч пропустив через ушкодження, також наставник довірив Гонсалесу, Буяльському, Хачеріді та Кравцю.
Динамівці знітилися в перші хвилини — кияни давно не грали проти суперників топ-рівня. Та досить швидко «біло-сині» зрозуміли, що з цим суперником цілком можна грати навіть першим номером, перехопили ініціативу, затиснули лондонців на останніх хвилинах (і в першому, і в другому таймах) на їхній половині поля.
Однак справжніх моментів у команд за весь матч було обмаль. У «Челсі» вартий на згадку удар Вілліана у поперечину на початку другого тайму та вигадливий удар Фабрегаса, який прийняла стійка в першій половині. У «Динамо» запам’ятався удар Буяльського поруч зі стійкою в першому таймі.
Був іще один момент, коли Матіч пройшов, як ніж крізь масло, усю оборону господарів, але насправді це більше самі динамівці «наварили», ніж лондонці командно створили.
У цьому поєдинку могла і виграти, і програти будь-яка команда, але нулі на табло видаються все ж справедливим результатом.
В іншому матчі групи «Порту» прогнозовано переграв тель-авівський «Маккабі» (2:0) і одноосібно із сімома очками очолив квартет. Динамівці тепер мають 5 балів, «Челсі» — 4, ізраїльтяни програли всі три поєдинки.
Такий результат першого кола ніби й непоганий для киян, та є одне «але»: «Динамо» зазнало покарання за інцидент на матчі проти лондонців. В англійській пресі з’явилося відео, на якому зафіксовано напад групи уболівальників на кількох темношкірих глядачів просто під час матчу на стадіоні, що може бути кваліфіковано як прояв расизму.
Зважаючи на два недавні покарання «Динамо» за прояви неонацизму на трибунах (на матчах із «Бордо» та «Евертоном»), київський клуб узагалі може бути виключений із розіграшу Ліги чемпіонів. Імовірніше покарання — зняття очок або (і це більш сприятливий сценарій) проведення одного або кількох матчів без глядачів.
Якщо у «Динамо» хоча б із суто футбольними результатами все гаразд, то донецький «Шахтар» програв третій поспіль матч Ліги чемпіонів УЄФА. У Швеції сильнішим за підопічних Мірчі Луческу виявився клуб «Мальме», якому для перемоги вистачило одного гола — 1:0.
Гірники пропустили в першому таймі, коли їхня перевага була тотальною. Про це свідчить хоча б кількість поданих кутових або статистика володіння м’ячем — 70% на 30% на користь гостей.
Уже перша доведена до логічного завершення на 17-й хвилині контратака шведської команди принесла дивіденди: Конате прорвався лівим флангом, залишив ні з чим досвідченого капітана гірників Срну та вирізав точний пас приблизно до 11-метрової позначки на Розенберга, який і розстріляв ворота П’ятова. Варто відзначити також невчасне падіння Ракицького, яке й дозволило шведу без перешкод пробити в протихід П’ятову.
По перерві гра вирівнялася, в одному з епізодів все той же Срна, на думку рефері, порушив правила у штрафному майданчику. Голкіпер донеччан повторив свій подвиг, пам’ятний за матчем збірної проти іспанців, — відбив пенальті, який невигадливо виконав Джурджич.
В іншому матчі групи лідери — ПСЖ та «Реал» розійшлися миром — 0:0. Після половини дистанції французький та іспанський клуби мають по сім очок, шведський — три, український — жодного. Такий сумнівний «подарунок» донеччани зробили для Мірчі Луческу в матчі, який став для нього сотим у Лізі чемпіонів.
Для того щоб претендувати хоча б на третє місце, яке гарантує продовження боротьби в Лізі Європи, «Шахтар» має за два тижні впевнено переграти «Мальме» у Львові, а далі зіграти не гірше за шведів із лідерами квартету.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».