Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 04 Вересень 2015 14:24

Перша втрата чемпіона

Rate this item
(0 votes)

Шос­тий за лі­ком тур ук­ра­їн­ської фут­боль­ної пер­шо­сті се­ред ко­манд Прем’­єр-лі­ги прой­шов під зна­ком низь­кої ре­зуль­та­тив­но­сті ко­манд. Крім то­го, ки­їв­ське «Ди­на­мо» втра­ти­ло пер­ші оч­ки у се­зо­ні. На сьо­го­дні ли­ше ки­яни та пол­тав­ська «Вор­скла» за­ли­шаю­ть­ся ти­ми коман­да­ми, які ще не від­чу­ва­ли гір­ко­ти по­раз­ки.

Донецький «Шахтар» здобув важливі три очки в поєдинку проти запорізького «Металурга». Після важкого поєдинку з віденським «Рапідом» тренерський штаб «Шахтаря» дав можливість відпочити провідним виконавцям. Господарі з перших секунд гри загнали запоріжців на їхню половину і шукали шляхів до воріт Старцева. Проте попереду гра у гірників йшла не дуже, тому окрім дальніх ударів Ракицького і Дентіньо воротареві «Металурга» донеччани запропонувати більше нічого і не могли.
У свою чергу, гості майже весь тайм боялися навіть перейти на половину поля суперника, і лише на останніх хвилинах змусили вступити у гру воротаря «Шахтаря». У другому таймі Мірча Луческу кинув у бій Марлоса, Тайсона і Гладкого, і гра у гірників пішла веселіше, але тепер кураж упіймав воротар «Металурга» Старцев, який тягнув усе, що летіло, в площину його воріт. Проте втримати свої ворота сухими йому не вдалося.


На 65-й хвилині Каплієнко зупинив м’яч рукою у штрафному майданчику, і суддя, не вагаючись, вказав на одинадцятиметрову позначку. Алекс Тейшейра свій шанс не втратив — 1:0. Запоріжці після пропущеного м’яча не опустили рук, а продовжували шукати щастя біля воріт суперника. І команда Анатолія Чанцева була близькою до того, щоб відібрати очки у гірників.
На 86-й хвилині донеччани залишилися в меншості після фолу останньої надії від Срни у власному штрафному майданчику. Виконувати удар узявся Лисицький, однак переграти молодого Сарнавського в нього не вийшло. А вже після цього у металургів почали здавати нерви, що й вилилося у вилучення Орелесі і другий пропущений м’яч після швидкої бразильської контратаки, яку завершив Алекс Тейшейра. У підсумку, перемога «Шахтаря», яка виявилася набагато важчою, ніж це очікувалося.
Луганська «Зоря» під керівництвом Юрія Вернидуба знову відібрала очки у «Динамо». Ідеться лише про чемпіонат України, адже минулого року кияни двічі обіграли луганчан у Кубку країни. Це вже третій поспіль поєдинок чемпіонату, коли «чорно-білі» не програють столичним футболістам. У минулому сезоні обидва матчі завершилися з рахунками 2:2. Цього разу глядачі забитих м’ячів не побачили.
Безумовно, «Зорі» було важко налаштуватися на матч з «Динамо» після вильоту з Ліги Європи від варшавської «Легії». Психологічно та поразка мала серйозно вдарити по футболістах із Луганська. Однак, як виявилося, Юрій Вернидуб — чудовий мотиватор, який змусив своїх підопічних забути про невдачу. А після фінального свистка не приховував, що радий цій нічиїй.
Якщо у кількох словах описати звітну зустріч, то виглядати буде це так: «Зоря» побудувала грамотну оборону, яку «динамівці» пройти так і не змогли. Натомість, було очевидно, що луганчани очікують на шанс зі стандартів, які у них пішли у Варшаві. «Біло-сині» цього шансу не дали. Якщо вони і порушували правила, то далеко від штрафного майданчика. Окрім того, з кутового у господарів була лише одна нагода за весь матч. Кияни володіли ініціативою, проте до небезпеки в першому таймі так і не дійшло.
А от «Зоря» свій шанс мала. Під завісу першої половини Будківський вийшов на ударну позицію, однак не став бігти далі, а пробивав у ближній кут. М’яч пролетів поруч зі штангою. У відповідь Ярмоленко пробив із штрафного, але Шевченко зреагував на цей удар. На стартових хвилинах другого тайму вже Рибалка пробивав зі штрафного. Шевченко у падінні відбив перед собою, а от на добиванні нікого з динамівців не виявилося. «Зоря» відповіла небезпечною контратакою. Пилявський зробив навіс із флангу, м’яч рикошетом від Драговіча дістався Будківському, який буквально з кількох метрів не влучив у ворота. Сергій Ребров кинув у бій Гармаша та Гусєва, котрі створили майже стовідсотковий момент для Мораєса. Жуніор вийшов віч-на-віч із Шевченком, але дуель воротарю бразилець програв. Це був найреальніший шанс повести в рахунку. Навісні передачі у завершальні хвилини ні до чого не привели, і Костянтин Труханов зафіксував нульову нічию.
Мирова у цьому матчі стала знаковою для головного тренера столичного клубу Сергія Реброва. У 34-й грі поспіль команда під керівництвом Реброва не знає поразок. Такий результат дозволив перевершити досягнення самого Валерія Васильовича Лобановського, під керівництвом якого кияни не програвали 33 поєдинки поспіль.
Львівські «Карпати» зуміли нав’язати боротьбу «Дніпру» на його полі. В першому таймі команда Ігоря Йовічевіча створювала небезпечні моменти, але часто його футболістів підводила реалізація. До того ж відмінно діяв у воротах голкіпер дніпропетровців Денис Бойко. На 36-й хвилині гості отримали стовідсотковий шанс повести в рахунку. Суддя призначив пенальті за фол Папи Гуйе на Худоб’яку. З одинадцятиметрової позначки пробивав Карноза, але Бойко врятував свою команду.
У «Дніпра» також було кілька ударів у площину воріт, однак надійно зіграв Мисак. Запам`ятався також удар ножицями від Селезньова, але м’яч пролетів вище поперечини. Другий тайм і «Карпати» розпочали доволі впевнено. Команда чітко оборонялася і небезпечно контратакувала. Два гарні моменти були у Мірошниченка, але той їх змарнував. У господарів вирізнявся своєю грою Селезньов. Новачок команди Мирона Маркевича Джон Руїз не вразив і в активі має лише один удар у площину воріт гостей. Не пішла гра цього разу і в Ротаня, а його головна зброя — стандарти були малоефективними.
«Карпати» до 80 хвилини вдало вели гру і, здавалося, були близькими до того, щоб відібрати очки у фіналіста Ліги Європи. Але іншої думки був Селезньов. На 81-й хвилині форвард «Дніпра» відтіснив потужного Гітченка і низом пробив у кут воріт Мисака — 1:0. Після пропущеного м’яча гра «Карпат» зламалася. Господарі мали беззаперечну перевагу, а підопічні Йовічевіча відверто догравали поєдинок і пропустили ще один м`яч. На 88-й хвилині удар Матеуса Мисак парирував, але першим на добиванні був Селезньов, який і оформив дубль у цьому матчі.
Результати матчів 6-го туру:
«Шахтар» (Донецьк) — «Металург» (Запоріжжя) — 2:0
Голи: 1:0 — Тейшейра (65, пен.), 2:0 — Тейшейра (90+1)
«Говерла» (Ужгород) — «Сталь» (Дніпродзержинськ) — 0:0
«Волинь» (Луцьк) — «Олімпік» (Донецьк) — 1:0
Гол: 1:0 — Шарпар (90)
«Ворскла» (Полтава) — «Металіст» (Харків) — 1:0
Гол: 1:0 — Дитятьєв (86)
ФК «Олександрія» — «Чорноморець» (Одеса) — 0:0
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Карпати» (Львів) — 2:0
Голи: 1:0 — Селезньов (81), 2:0 — Селезньов (88)
«Зоря» (Луганськ) — «Динамо» (Київ) — 0:0

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».