Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 21 Серпень 2015 12:55

Стовідсотковий показник "ДИНАМО"

Rate this item
(0 votes)

За під­сум­ка­ми п’ято­го ту­ру чем­піо­на­ту Ук­раї­ни се­ред ко­манд Прем’­єр-лі­ги, ки­їв­ське «Ди­на­мо» не тіль­ки за­ли­ши­ло­ся єди­ним клу­бом, який ще не втра­чав очок, а й ві­ді­рва­ло­ся від най­ближ­чих кон­ку­рен­тів вже на п’ять очок. Утім, у «бі­ло-си­ньої» коман­ди по­пе­ре­ду іг­ри як про­ти го­лов­но­го кон­ку­рен­та — до­нець­ко­го «Шах­та­ря», так і про­ти ни­ніш­ніх та ко­лиш­ніх учас­ни­ків єв­ро­куб­ко­вої кам­па­нії — лу­ган­ської «Зо­рі» та пол­тав­ської «Вор­скли».

Навколо матчу «Шахтар» — «Дніпро» було багато розмов. Напередодні поєдинку наставник дніпропетровців Мирон Маркевич «налякав» громадськість заявою про бажання піти з клубу, проте, на щастя для вболівальників команди, тренер залишився на своєму посту та відмінно підготував свій колектив до матчу з віце-чемпіоном України. До того ж керівництво «гірників» захотіло зіграти свій домашній поєдинок в Одесі.


Як потім пояснював Мірча Луческу, він таким чином захотів поберегти газон «Арени Львів» перед майбутніми єврокубковими зустрічами. Дійшло навіть до певного скандалу, адже, згідно з регламентом, донеччани не повинні грати за межами Львова. Однак керівництво Прем’єр-ліги пішло клубу назустріч і задовольнило прохання. Хай там як, а звітний матч прийняв стадіон «Чорноморець» в Одесі. Натомість розгорівся інший скандал, який ще може мати продовження. Представники «Дніпра» були відсутні на передматчевій нараді. І взагалі команда з Дніпропетровська прилетіла в Одесу менш ніж за три години до початку зустрічі. Та перейдемо безпосередньо до перебігу подій на полі.
Початок зустрічі нагадав гру «Шахтаря» тижневої давнини в Полтаві. «Дніпро» віддав ініціативу донеччанам, а ті більше робили передачі в центрі поля, ніж думали, як швидко перевести м’яч до воріт суперника. На десятій хвилині «Дніпро» і сам почав іти в атаку. Перший тайм загалом пройшов у рівній боротьбі.
«Шахтар» мав невеличку перевагу, але втілити її в небезпечні моменти не виходило. Найнебезпечніший момент був у Тейшейри, коли він вийшов на ударну позицію і з-під захисника пробив точно по центру, але м’ячем легко заволодів Бойко. У «Дніпра» також був лише один момент. Даніло пробив з-за меж штрафного майданчика, та П’ятов грудьми відбив перед собою.
Другий тайм команди провели набагато цікавіше. М’яч майже не затримувався в центрі поля. І все ж ближчими до взяття воріт були номінальні гості. Спочатку Селезньов вивів Даніло віч-на-віч з голкіпером, який, утім, вчасно вийшов із воріт і прийняв на себе удар. Згодом той-таки Селезньов вивів уже Матеуса на побачення з П’ятовим, проте бразилець пробив поруч зі стійкою. У «Шахтаря» Гладкий головою на дальній стійці пробив прямо в руки Бойку. Досить часто донеччани апелювали до арбітра, щоб той призначив пенальті. То Тейшейра опиниться на газоні, то Гладкий, то Феррейра.
Луческу після матчу заявив, що Анатолій Жабченко не поставив одинадцятиметровий за фол на Феррейрі. Румунський фахівець зауважив, що такі помилки арбітрів не на користь донеччан тривають уже другий сезон поспіль. А розв’язка сталася на 84-й хвилині, коли «Дніпро» провів швидку контратаку. Безус відібрав м’яч і віддав передачу на Матеуса, який обіграв захисника та пробив повз П’ятова — 1:0. А на четвертій хвилині компенсованого часу «Шахтаря» добив екс-форвард цього клубу Селезньов, скориставшись передачею Леонардо. До цього було вилучення Шевчука, який вдарив Федецького ліктем у ребра. Отож Одеса виявилася фартовою не для донецького клубу, а для Мирона Маркевича, який після того, як ледве не подав у відставку, обіграв «Шахтаря».
Київське «Динамо» на НСК «Олімпійський» здобуло впевнену перемогу в матчі з львівськими «Карпатами». Динамівці з перших хвилин показали супернику, хто на полі господар. Кияни атакували великими силами і постійно загрожували воротам Мисака. «Карпати» зрідка переходили центр поля, проте реально загрожувати воротам, які захищав Олександр Шовковський, у них не дуже виходило — «біло-сині» швидко поверталися з атаки в оборону.
Реальний шанс для взяття воріт господарі втратили на 20-й хвилині, коли після удару Мораєса м’яч улучив у поперечину. Але відкрити рахунок киянам вдалося вже за дві хвилини. Мігель Велозу виконав відмінний удар зі штрафного, і м’яч опинився в дев’ятці воріт Мисака. Після забитого м’яча «Динамо» почало збавляти оберти, даючи можливість супернику грати першим номером. Однак «леви», окрім кількох дальніх ударів, більше нічого не створили. А кияни наприкінці тайму знову додали і були близькими до другого взяття воріт, проте до перерви їм забити більше не вдалося.
У другому таймі «Карпати» спробували нав’язати суперникові свою гру, проте їхній запал надто швидко згас. Андрій Ярмоленко в штрафному майданчику розвернувся і пробив з-під трьох захисників у дальній кут, вдруге розписавшись у воротах голкіпера львівського клубу. Господарі продовжували впевнено контролювати гру і менш ніж за двадцять хвилин забили третій м’яч. Ярмоленко пройшов по флангу, виконав навіс до штрафного майданчика, де першим біля м’яча опинився Мораєс, і рахунок став 3:0. Гості продовжували бити здалеку, створили кілька напівмоментів, але відіграти хоча б один м’яч так і не змогли.
Кияни впевнено довели гру до її логічного завершення, при цьому змарнувавши ще кілька непоганих можливостей для взяття воріт. У підсумку, команда Реброва зі сто-відсотковим показником перемог збільшила відрив від свого головного конкурента до п’яти очок. До того ж наставник «Динамо» повторив досягнення Валерія Лобановського. Після перемоги над «Карпатами» на рахунку головного тренера «біло-синіх» стало 33 поспіль матчі без поразок, серед яких 27 перемог і 6 нічиїх. Востаннє така серія підкорювалася тільки Метру тренерського цеху України. Проте вже в наступному матчі Ребров може встановити новий рекорд.
Протистояння харківського «Металіста» та ужгородської «Говерли» подарувало глядачам захоплюючий спектакль з великою кількістю небезпечних моментів біля воріт обох команд та високою результативністю. Підписана мирова угода принесла командам по одному очку, а нічиї продовжують залишатися улюбленим результатом для обох клубів.
Ре­зуль­та­ти мат­чів 5-го ту­ру:
«Шах­тар» (До­нецьк) — «Дніп­ро» (Дніп­ро­пет­ровськ) — 0:2
Голи: 0:1 — Матеус (84), 0:2 — Селезньов (90+4)
«Олім­пік» (До­нецьк) — ФК «Олек­сан­дрія» — 1:0
Голи: 1:0 — Кадимян (36)
«Ме­та­лург» (За­по­ріж­жя) — «Вор­скла» (Пол­та­ва) — 1:1
Голи: 1:0 — Корнєв (34), 1:1 — Дитятьєв (60)
«Ди­на­мо» (Ки­їв) — «Вор­скла» (Пол­та­ва)  — 3:0
Голи: 1:0 — Велозу (22), 2:0 — Ярмоленко (53), 3:0 — Мораєс (71)
«Сталь» (Дніп­ро­дзер­жинськ) — «Во­линь» (Луцьк) — 1:2
Голи: 0:1 — Пшеничних (29— аг.), 1:1 — Кулач (48), 1:2 — Кобахідзе (80)
«Ме­та­ліст» (Хар­ків) — «Го­вер­ла» (Уж­го­род) — 2:2
Голи: 0:1 — Ягодінсікс (38), 0:2 — Хльобас (39), 1:2 — Рудика (42), 2:2 — Рижик (86)
«Чор­но­мо­рець» (Оде­са) — «Зо­ря» (Лу­ганськ) — 0:2
Голи: 0:1 — Петряк (47), 0:2 — Караваєв (56).

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».