Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 18, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 12 Червень 2015 13:45

Прогнозований тріумф «БАРСИ»

Rate this item
(0 votes)

Минулих вихідних на полі «Олімпіаштадіон» у Берліні відбувся фінальний поєдинок футбольної Ліги чемпіонів. В очному протистоянні найпочесніший трофей клубного футболу Старого Світу розіграли італійський «Ювентус» та іспанська «Барселона».
Уже на четвертій хвилині цієї зустрічі глядачі стали свідками взяття воріт. Оборона «Ювентуса» припустилася помилки, і Андрес Іньєста з Іваном Ракітічем організували результативну атаку. Іспанець пасом відрізав Андреа Барцальї, а хорват з вільної зони розстріляв ворота Буффона. Пропустивши на старті матчу, «Ювентус» почав шукати шляхи виходу із ситуації. У першу чергу, туринці заспокоїли гру, а потім почали методично підбирати ключі до воріт суперника.


І шанси у туринських футболістів були. На восьмій хвилині рахунок міг зрівнятися. Артуро Відаль з лінії штрафного майданчика пробив поруч з дальньою дев’яткою. Щоправда, після цього «Ювентус» ледь не пропустив. Ще одна можливість зрівняти рахунок у «Ювентуса» була на 26-й хвилині, коли Маркізіо пробив поруч з поперечиною. Через десять хвилин чергова атака італійської команди завершилася падінням Погба в штрафному майданчику, але арбітр пенальті не призначив. А за п’ять хвилин до перерви футболісти у смугастій формі пропустили чергову контратаку, але Буффон парирував удар Суареса.
Другий тайм активніше розпочали футболісти «Ювентуса» і вже на 55-й хвилині зрівняли рахунок. Тевес з розвороту пробив по воротах, тер Штеген відбив м’яч перед собою, але Мората переправив його у порожній кут воріт — 1:1. На 63-й хвилині Тевес закрутив м’яч поруч з дальньою дев’яткою. Через дві хвилини тер Штеген узяв удар Погба, а ще через дві — Тевес не дотягнувся до м’яча після прострілу Евра. Плюс до всього на 67-й хвилині арбітр вдруге міг ставити пенальті за фол проти Погба, але знову не наважився цього зробити.
А потім сталося те, чого не очікував ніхто. Захопившись атаками, «Ювентус» пропустив контрвипад суперника. Мессі пробив по воротах, а Суарес добив м’яч у порожні ворота після сейву Буффона. Через три хвилини туринська оборона провалилася ще раз, і Неймар забивав у порожні ворота головою, але зробив це з невеличким рикошетом від руки, тож гол зарахований не був. Італійцям нічого не залишалося, як іти вперед великими силами. І кілька разів вони були близькими до того, щоб зрівняти рахунок. Найближчим до успіху був Перейра, який на 87-й хвилині міг забивати з п’яти метрів, але на шляху м’яча став захисник каталонців. А на 92-й хвилині з його ударом впорався тер Штеген.
Ще був небезпечний дальній удар Маркізіо — і знову на місці виявився тер Штеген. А закінчилося все фінішним штурмом «Ювентуса» і черговим голом «Барселони». Неймар, після швидкої контратаки, влучним ударом у дальній кут поставив крапку в цьому матчі. Перемога «Барселони» з рахунком 3:1.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».