Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 22 Травень 2015 21:17

«ДНІПРО» дарує свято Україні

Rate this item
(0 votes)

Дніпропетровський «Дніпро» став третім в історії українського футболу клубом, якому вдалося вийти до фіналу європейського кубкового турніру. 30 років тому першим це зробило «Динамо», яке у вирішальному матчі Кубка володарів Кубків розгромило іспанський «Атлетико» (3:0). Шість років тому у фіналі останнього Кубка УЄФА «Шахтар» переграв німецький «Вердер» (2:1).
Тепер Кубок УЄФА виборюватиме «Дніпро» — трофей називається так само, хоча турнір змінив назву на Ліга Європи. 27 травня у Варшаві підопічним Мирона Маркевича протистоятиме іспанська «Севілья», яка у півфіналі просто не залишила шансів кривдникові «Динамо» — італійській «Фіорентині», двічі перегравши команду з Флоренції: 3:0 — удома і 2:0 — на виїзді.


«Дніпро» виборював путівку до фіналу значно складніше. Драматична гра проти «Наполі» в Неаполі завершилася результативною помилкою одного з лайнсменів норвезької суддівської бригади. Помилка ця була на користь «Дніпра», вона перетворила на результативну нічию в цілому закономірний результат протистояння — 1:0 на користь господарів (відзначився Лопес).

Проти перемоги «Наполі» найаргументованіше виступили наставник гостей Мирон Маркевич, захисник Артем Федецький і нападник Євген Селезньов. Перший із цієї трійці за хвилину до гола замінив Ніколу Калінича на українського форварда, другий — класно прострілив, а третій — на мить випередив оборонців «Наполі», хоча й перебував у мінімальному офсайді. На 82-й хвилині Селезньов оформив важливу нічию — 1:1.
14 травня в Києві все було на користь «Дніпра» — і десятки тисяч уболівальників, і небесна канцелярія, яка зливою ускладнила завдання Ігуаїну і компанії, і головне — неймовірна зарядженість дніпропетровців на боротьбу з перших до останніх хвилин.
У першому таймі, коли дощ іще не був надто рясним, перевага технічних неаполітанців була відчутною. Чого вартий хоча б вихід Ігуаїна сам на сам із Бойком на 8-й хвилині — голкіпер зміг парирувати удар.
Та по перерві на перший план вийшли морально-вольові риси, в цьому аспекті господарі переважали гостей. Головний епізод стався на 58-й хвилині — Коноплянка просто поклав м’яч на голову Селезньову, Євген виграв силову боротьбу у Брітоса і відправив «Наполі» у нокдаун — 1:0.
За наступні 37 хвилин (ще п’ять до основного часу додав рефері) неаполітанцям так і не вдалося забити, а Матеус у компенсований час міг і збільшити перевагу, але влучив у поперечину.
Головний тренер «Дніпра» Мирон Маркевич присвятив перемогу над «Наполі» захисникам України.
«Ми грали сьогодні для людей. Особливо для тих хлопців, які зараз в АТО. Я впевнений, що вони дивилися футбол. Так що, хлопці, то і для вас у першу чергу», — наголосив наставник дніпропетровців в ефірі телеканалу «2+2» одразу після трансляції матчу.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».