Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 06 Лютий 2015 15:20

Коноплянка – в «ДНІПРІ», Антунеш — у «ДИНАМО»

Rate this item
(0 votes)

Під час цьогорічного зимового трансферного вікна, яке в Європі закрилося другого лютого, Євген Коноплянка не залишив «Дніпро». Батько і агент гравця Олег Коноплянка, а також сам футболіст вирішили, що Євген дограє у Дніпропетровську до літа і піде вільним агентом. Півзахисник збірної України хоче перейти в «Ліверпуль», однак керівництво мерсисайдців розчароване переговорами з «Дніпром», які зірвалися в минулому році. Тому якщо Коноплянка туди й перейде влітку, то безплатно.
А цієї зими Коноплянка був близький до переходу в італійську «Рому» і мав поїхати на медогляд до Італії. Клуби вже домовилися між собою, але, досить несподівано, футболіст відхилив пропозицію «вовків». Тим часом екс-захисник донецького «Шахтаря» Дмитро Чигринський у статусі вільного агента підписав контракт з дніпропетровським «Дніпром». 28-річний футболіст уже перебуває у тренувальному таборі дніпропетровського клубу в Марбельї.


Незважаючи на це, прізвище Чигринського не буде внесено до заявки команди на матчі 1/16 фіналу Ліги Європи проти грецького «Олімпіакоса» через недостатні фізичні кондиції. Окрім того, стало відомо, що «Дніпро» внесе в заявку на Лігу Європи півзахисника Валерія Федорчука, який також уже в Марбельї.
І ще один трансфер. Київське «Динамо» підписало контракт із захисником іспанської «Малаги» та збірної Португалії Віторіну Антунешем. Угода розрахована до літа 2019 року. Трансферна вартість португальського футболіста оцінюється в шість мільйонів євро. Інші українські клуби на трансферному ринку працювали неактивно. І пояснюється це доволі просто — економічна криза.
А ось найбагатшій європейській футбольній лізі криза не загрожує. Якщо в усіх європейських чемпіонатах міцно «затягнули пояси», то в англійській Прем’єр-лізі витрати на покупку нових гравців побили попередній рекорд. Якщо ще рік тому клубами на трансфери було витрачено 760 млн фунтів, то тепер рекордний показник виріс до 950 млн фунтів, що в доларовому еквіваленті відповідає сумі без малого 1,5 млрд доларів.
Найбільш активними на футбольному ринку були «Челсі», «Манчестер Сіті» та «Арсенал», на частку яких припала половина всіх витрат на придбання новачків Прем’єр-ліги.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».