Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Грудень 2019 11:10

У 2020 році запрацює держарна соцслужба

Rate this item
(0 votes)

Про це міністр соціальної політики Юлія Соколовська написала у Фейсбуці.
18 грудня п. р. Кабінет Міністрів затвердив оновлене Положення про Державну соціальну службу України, чим дав фактичний старт її роботі», — зазначила Ю. Соколовська.
Вона додала, що Державна соціальна служба — «це орган влади, який буде сфокусований на допомозі Міністерству соціальної політики аналізувати на ризико-орієнтованих підходах 293 млрд грн бюджету — коштів платників податків, що перерозподіляє Міністерство на соціальні програми та виплати».

Ю. Соколовська зазначила, що Державна соціальна служба запрацює у 2020 р.
«Очікується, що це дасть змогу перевіряти місцеві органи соціального захисту населення, які призначають людям державні виплати, та виявляти порушення як з боку посадових осіб, так і отримувачів. Тому що зараз місцеві управління соцзахисту фактично «перевіряють» самі себе», — пояснила міністр.
Ю. Соколовська зауважила, що у Великій Британії понад 1% отримувачів виплат одержує їх незаконно, при цьому в Україні — через нерозвинену систему контролю — цей відсоток може виявитися значно вищим.
«Для прикладу, вперше в історії України в листопаді цього року завершилася перевірка отримувачів однієї з допомог, яка виявила порушень на понад 30 млн грн. І ця сума — лише за один місяць виплати і лише за однією програмою виплат!» — додала міністр.
Вона зазначила, що за ефективної роботи Державної соціальної служби йтиметься про сотні мільйонів гривень на рік. Усі гроші будуть перерозподілені на тих, хто потребує, наголосила міністр соціальної політики.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».