Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 16, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Листопад 2019 12:03

Інвестиції в освіту є вирішальним чинником для розвитку ринку праці

Rate this item
(0 votes)

У сучасних умовах швидких технологічних та соціальних змін підвищення рівня освіти людей та їхніх професійних навичок залишається вирішальним фактором для розвитку ринку праці та для стійкості європейської економіки.

Такий висновок виходить із доповіді «Еволюція ринку праці та заробітної плати в Європі», яку оприлюднила Європейська комісія.
«Дуже обнадійливо бачити, що європейський ринок праці все ще є динамічним. Але хмари вже з’явилися на горизонті як сигнал до пробудження. Розвиток навичок є важливим, як ніколи раніше.

Інвестиції в освіту та професійне навчання залишаються серед головних напрямків нашої політики на наступні роки», — зауважила щодо цього єврокомісар з питань праці, соціальних справ, навичок та трудової мобільності Маріанн Тіссен.
Відповідно до тексту доповіді процес створення робочих місць в Європі виявився стійким, незважаючи на складні економічні умови. Кількість працюючих людей в Європі станом на сьогодні становить 241 мільйон, що є найвищим показником, разом із тим рівень безробіття є на найнижчому рівні з початку століття.
Країни з високим рівнем безробіття, включаючи Хорватію, Грецію, Іспанію та Португалію, за останні роки відчули потужне зростання ринку праці, що сприяло вирівнюванню соціальних розривів між різними європейськими країнами. Водночас продовжував підвищуватися середній рівень заробітної плати, хоча темпи такого зростання були поміркованими.
«Зміни у податковій політиці та у системі доходів, які були представлені після кризи 2008 року, знизили соціальну нерівність майже в усіх країнах (ЄС) та зменшили кількість людей, доходи яких перебувають за межею бідності. Разом із цим у близько половини країнчленів умови життя погіршилися», — йдеться у документі.
Єврокомісія також наголосила, що швидкі зміни в умовах праці та у технологіях вимагають від працівників постійного професійного вдосконалення, адже зменшують необхідність у працівниках, які виконують лише просту рутинну роботу.
За висновком доповіді таке професійне перепрофілювання матиме наслідком кардинальні зміни всього світу праці.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».