Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 08 Листопад 2019 15:56

Віталій Музиченко: Необхідно боротися не з наслідками, а з причинами звернень людей за соціальною допомогою

Rate this item
(0 votes)

30–31 жовтня 2019-го у Харкові відбувся другий міжрегіональний семінар-тренінг «Сучасні підходи до адміністрування соціального захисту на рівні об’єднаних територіальних громад (ОТГ)», який продовжує підготовку кадрів з якісного надання послуг соціального характеру населенню на території всієї країни.

У Харкові зібралося понад 100 учасників, які представляли 89 ОТГ та 25 структурних підрозділів соціального захисту та забезпечення прав дітей із Донецької, Луганської, Харківської та Полтавської областей.

Заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко зазначив, що завдання учасників — випрацювати шлях, яким будуть іти Мінсоцполітики разом з ОТГ, адже громади — точка, в яку звертаються громадяни для реалізації свого права на соціальний захист.
«Необхідно боротися не з наслідками, а з причинами звернень людей за соціальною допомогою. Варто змінити підхід до роботи із сім’ями для визначення і вирішення їхніх проблем», — додав заступник міністра.
Представники ОТГ ділилися з колегами досвідом впровадження моделей адміністрування системи соціального захисту та співпраці громад з відповідними структурними підрозділами.
Перший день семінару був присвячений ознайомленню учасників з організацією роботи системи соціального захисту та захисту прав дітей у Мереф’янській ОТГ, Центру раннього втручання та Денного центру соціально-психологічної реабілітації «Розірви коло» (обидва — м. Харків).
Особливий інтерес викликало відвідування сучасного центру надання адміністративних послуг у форматі «Прозорий офіс» м. Мерефа.
Зараз він надає 205 адміністративних послуг, зокрема реєстрацію за місцем проживання, реєстрацію актів цивільного стану, місця проживання, юридичних та фізичних осіб, права власності на нерухоме майно, оформлення субсидій, соціальної допомоги, пенсій тощо.
Харківський семінар-тренінг продовжує серію з восьми міжрегіональних заходів другого етапу, який охопить 951 ОТГ. Другий етап триватиме до серпня 2020 року, за результатами якого буде підвищено кваліфікацію фахівців та якість соціального захисту українців.
Навчання організовано в рамках проєкту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України», що впроваджується Міністерством соціальної політики за сприяння Світового банку.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».