Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Середа, 10 Квiтень 2019 18:07

Найбільше мільйонерів – у Києві

Rate this item
(0 votes)

У роз­па­лі кам­па­нія де­кла­ру­ван­ня до­хо­дів, от­ри­ма­них у 2018 р. На­ра­зі гро­ма­дя­на­ми по­да­но май­же 100 тис. по­дат­ко­вих де­кла­ра­цій про май­но­вий стан і до­хо­ди та за­де­кла­ро­ва­но за­галь­ний до­хід у су­мі 13,5 млрд грн. Це май­же на 4 млрд грн, або на 38%, більше, ніж за ана­ло­гіч­ний пе­рі­од ми­ну­ло­го ро­ку.

Громадянами самостійно визначено до сплати податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб у сумі майже 269 млн грн, що на 36 млн більше, ніж у попередньому році.

Сума військового збору становите, 42,4 млн грн, тобто на 5 млн більше, ніж у 2018 р.
Доходи в сумі понад 1 млн грн задекларували 1120 громадян, якими визначено податок у майже 88 млн грн, або 33% загальної суми податку. Військового збору мільйонери сплатять 10 млн грн, що становить майже 25% загальної суми збору.
За структурою доходів третина (35%) усіх мільйонерів декларували доходи від операцій з продажу (обміну) майна, 24% — одержання інших оподатковуваних доходів та
20% — від надання майна в оренду (суборенду).
Найбільше осіб, які одержали доходи понад один мільйон та вже подали декларації, обліковується традиційно в м. Києві — 35% загального числа (396 осіб), у Харківській та Дніпропетровській областях таких платників — 9% (101 і 96% відповідно).
Наймолодшому чоловікові, який задекларував доходи у сумі понад 1 млн грн, майже 18 років, і він сплатить 121,8 тис грн. Найстаршому — 83 роки, він одержав доходи від операцій з відчуження майна.
Найбільшу суму оподатковуваних доходів — понад 500 млн грн — задекларував мешканець Дніпра за операціями одержання в дарунок майна від члена сім’ї першого ступеня споріднення.
Найбільші суми податку до сплати зазначено мешканцями Києва (3,5 млн грн від операцій з інвестиційними активами) та Сумської області (2,7 млн грн з доходів, одержаних із джерел поза межами України у вигляді роялті).
Чисельність громадян, які задекларували право на податкову знижку, порівняно з аналогічним періодом минулого року зросла на 8% і становить більш ніж 27 тис. осіб. Сума податку на доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню, визначена платниками податків у розмірі майже 69 млн грн, що на 15 млн, або на 28%, більше, ніж за аналогічний період попереднього року.
Нагадуємо, що останній день подання декларації про майновий стан і доходи — 2 травня 2019 р.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».