Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Лютий 2019 13:38

У 2019 році середня зарплата досягне докризового рівня

Rate this item
(0 votes)

В Україні розмір середньої заробітної плати в доларовому еквіваленті досягне рівня докризового періоду вже у 2019 році.
Таку заяву віце-прем’єр-міністра Павла Розенка оприлюднив Урядовий портал.
«Я думаю, що реально в 2019 році, зберігаючи такі темпи зростання економіки, розмір середньої зарплати в доларовому еквіваленті досягне докризового рівня вже в цьому році», — заявив урядовець.

Він нагадав, що Світовий банк і МВФ свого часу прогнозували відновлення розміру зарплат у доларовому еквіваленті лише у 2021 році.
«Сьогодні ми вже значно оптимістичніше налаштовані і є всі підстави говорити, що не у 2021 році, а вже у 2019 ми будемо мати середню зарплату на рівні докризового періоду», — зазначив віце-прем’єр-міністр.
За його словами, рішення про замороження соціальних стандартів, які було прийнято у 2014 році, вберегли країну від дефолту.
«Сьогодні ж ми робимо все для того, щоб зростання соціальних стандартів і заробітних плат відбувалося швидшими темпами, ніж зростання інфляції», — сказав Розенко.
Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2018 року середня заробітна плата в Україні становила 10,57 тис. грн, що на 37% більше, ніж у січні минулого року.
Середньомісячна номінальна заробітна плата одного працівника за минулий рік зросла на 24,8% порівняно з 2017 роком, тоді як споживчі ціни — на 10,9%.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».