Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 26 Жовтень 2018 13:23

Отримувачів соцдопомоги перевірять

Rate this item
(0 votes)

У Міністерстві соціальної політики вважають, що необхідно ввести вибіркові перевірки отримувачів соціальної допомоги задля убезпечення від шахрайства.

Про це заявив під час прес-конференції в Укрінформі генеральний директор Директорату сім’ї та соціальної підтримки Мінсоцполітики Віталій Музиченко.
«Одним з аспектів розвитку ситуації на майбутнє ми вбачаємо необхідність запровадження вибіркових перевірок, які будуть базуватися на ризикоорієнтованих підходах.

Тобто ми говоримо про те, що нам необхідно оцінювати ризик шахрайства з боку можливого потенційного одержувача на етапі звернення.
Потім уже формувати, так би мовити, сірі та білі списки, які дають можливість перейти до перевірки тих, хто потенційно може надавати недостовірну інформацію, і з меншою прискіпливістю перевіряти або взагалі не перевіряти ті сім’ї чи домогосподарства, які отримують соціальну допомогу і ввійшли до білого списку», — заявив Музиченко.
За його словами, це — перспектива, над якою міністерство працює.
Окрім того, Музиченко наголосив на необхідності зміни критеріїв для отримувачів субсидії та посилення державного контролю з боку органів, які мають відповідні процедури контролювати.
Він також зауважив, що на сьогодні «значна кількість домогосподарств, маніпулюючи відповідними критеріями, заходами, отримувала соціальну допомогу, скажімо так, не маючи на це ні морального, ні матеріального права».
Як пояснив Музиченко, проблема в тому, що нині в українському законодавстві немає відповідальності за неправомірне отримання соціальної підтримки в Україні.
Як повідомляв Укрінформ, нині в Україні зафіксовано майже 7 млн домогосподарств, які отримують житлові субсидії.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».