Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 26 Жовтень 2018 13:16

В Україні 635 осіб отримали статус постраждалих від торгівлі людьми

Rate this item
(0 votes)

В Україні кількість осіб, які отримали статус постраждалих від торгівлі людьми, становить 635.
Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.
«Міністерство соціальної політики України інформує, що офіційно кількість осіб, які отримали статус постраждалих від торгівлі людьми, становить 635 осіб. Одночасно, за даними Національної поліції, кількість таких постраждалих становить 1050 осіб», — ідеться в повідомленні.
У відомстві пояснюють, що зазначена інформація базується на особистих зверненнях до органів соціального захисту, а також щодо кримінальних проваджень стосовно порушення прав цих громадян.

«За оціночними даними Представництва МОМ в Україні, за час незалежності 230 тис. українців постраждали від торгівлі людьми», — інформують у Мінсоцполітики.
Зазначається, що українці стають жертвами торгівлі людьми не тільки в Україні, але й у Росії, Польщі, інших країнах Європи, Туреччині, США, країнах Центральної Азії та Близького Сходу.
Також повідомляється, що, за офіційними статистичними даними Представництва МОМ в Україні, щороку близько 1000 осіб отримують допомогу від МОМ у рамках Програми реінтеграційної допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми.
Окрім того, зазначається, що Міністерство соціальної політики неодноразово зверталося до Представництва МОМ із проханням надати інформацію про кількість українців, які стали жертвами торгівлі людьми за оціночними даними МОМ, проте інформації, на підставі якої зроблені такі висновки, не надано.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».