Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 21 Вересень 2018 15:32

Чи вистачить грошей на субсидії?

Rate this item
(0 votes)

В. о. міністра фінансів України Оксана Маркарова запевняє, що у випадку підвищення ціни на газ субсидії все одно вистачить усім, кому вона необхідна.

Про це Маркарова сказала журналістам, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.
«Точно можу сказати, що субсидій і в 2018му, і в 2019 році однозначно вистачить (незважаючи на можливе підвищення ціни на газ. — Ред.). Це те, за чим Міністерство соціальної політики спільно з Міністерством фінансів буде стежити», — сказала Маркарова.

Вона додала, що останні декілька років відбувається забезпечення субсидіантів необхідними пільгами, а з іншого боку — проходить верифікація, щоб субсидії отримували дійсно ті, кому вони потрібні.
Маркарова не відповіла, коли саме може відбутися підвищення ціни на газ.
«Як тільки урядом буде прийнято таке рішення, воно урядом же і буде повідомлено. Зараз я не можу відповісти на це запитання.
На сьогоднішній день ми опрацьовуємо в рамках візиту місії МВФ всі питання, які потрібно узгодити та опрацювати саме з місією. Щодо внутрішніх документів — Кабінет Міністрів над ними працює», — сказала вона.
Раніше Прем’єрміністр України Володимир Гройсман на 15й Щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) «Майбутнє покоління всього» заявив, що підвищення ціни на газ є вимушеним кроком.
За його словами, це зобов’язання було взяте Україною як мінімум 10 років тому. Під нього бралися кошти, але зобов’язання не виконувалося, таким чином підриваючи довіру до України.
Прем’єр нагадав, що у 2005 році борг становив 12,5 млрд доларів, а до 2014 року зовнішній та внутрішній борг збільшився ще на 50 млрд доларів, які все одно треба обслуговувати та повертати, додав Гройсман.

 

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».