Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 21 Вересень 2018 15:30

З грудня пенсії перерахують окремим категоріям осіб

Rate this item
(0 votes)

У зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму в Україні з 1 грудня 2018 р. буде проведено перерахунок пенсій.
Про це заявила заступник начальника управління контролю та розгляду звернень громадян — начальник відділу з питань призначення пенсій Департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Галина Мастюгіна під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні скажу єдине, що з 1 грудня вже буде проведено перерахунок у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму. І такий прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, становитиме 1497 грн», — зазначила Г. Мастюгіна.
Крім цього, додала вона, для перерахунку пенсії встановлюються ще й мінімальні розміри пенсій.
«Наприклад особи, які досягли 65-річного віку, і жінки, які мають 30 років, а чоловіки — 35 років страхового стажу, забезпечуються мінімальним розміром пенсії в розмірі 40% мінімальної заробітної плати.
Тобто в наступному році зміниться мінімальна заробітна плата, пенсії також будуть перераховуватися 65-річним особам», — поінформувала посадовець.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».