Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 16, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 21 Вересень 2018 15:29

У Мінфіні презентували «бюджет для громадян»

Rate this item
(0 votes)

В. о. міністра фінансів Оксана Маркарова презентувала проект відкритих даних «Бюджет для громадян».
Презентація відбулась у Міністерстві фінансів, повідомляє Укрінформ.
«Ми розпочинаємо наступний проект — відкритий бюджет, чи бюджет для громадян. Ми знаємо у дискусіях з усіма нашими користувачами порталу, що громадяни хочуть знати не лише про видатки, але й про всі інші частини бюджету. Наприклад, про доходи. Бюджет для громадян відкриє вже 100% фінансової інформації в Україні», — сказала Маркарова.

Завдання проекту — показати всі стадії бюджетного процесу — планування, виконання та аналіз. Нині на порталі за посиланням openbudget.gov.ua можна простежити показники виконання бюджету 2018 року — структуру доходів і видатків, рівень виконання бюджету. Уся інформація оновлюється щомісячно.
За словами Маркарової, проект «Бюджет для громадян» відкрили до третьої річниці створення єдиного вебпорталу використання публічних коштів edata.gov.ua.
«15 вересня три роки тому ми запустили портал... Проект еdata — приклад того, як повинна просуватися реформа спільно з громадським суспільством, парламентом, урядом.
На сьогодні портал пройшов багато метаморфоз і це найбільший портал публічних даних в Україні. 19000 користувачів порталу (щоденно. — Ред.), і ми витримуємо будьяке навантаження, запрошуємо всіх користуватися порталом», — сказала в. о. міністра фінансів.
Вона додала, що наразі на порталі опубліковано 34,5 млн договорів.
Маркарова наголосила, що портал edata.gov.ua працює безперервно та безкоштовно.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».