Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 21 Вересень 2018 15:27

Для неплатників аліментів – суспільно корисні роботи

Rate this item
(0 votes)

Із початку дії закону щодо посилення відповідальності за несплату аліментів винесено майже 1,5 тис. постанов про накладення на боржника стягнення у вигляді суспільно корисних робіт.
Про це заявила заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко, повідомляє прес-служба відомства (https://minjust.gov.ua/news/ministry/svitlana-gluschenko-z-6-lyutogo-vineseno-1-473-postanovi-pro-nakladennya-na-borjnika-styagnennya-u-viglyadi-suspilno-korisnih-robit).

«Введення суспільно корисних робіт як одного з видів покарань для неплатників аліментів було реалізовано вперше в історії України. З початку дії нововведення судами винесено 1473 постанови про накладення на боржника стягнення у вигляді суспільно корисних робіт», — зазначила Глущенко.
Вона нагадала, що це нововведення набуло чинності 6 лютого 2018 року.
За словами Глущенко, боржник підлягає адміністративній відповідальності у вигляді суспільно корисних робіт у разі, якщо сукупний розмір заборгованості з виплати аліментів на дитину перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців, а для дитини, яка має інвалідність або є важкохворою, — за 3 місяці.
«Однак не всіх осіб можна притягнути до суспільно корисних робіт. Вони не призначаються особам, визнаним інвалідами I або II групи, вагітним жінкам, жінкам старше 55 років та чоловікам старше 60 років», — зауважила заступник міністра.
Вона зазначила, що суспільно корисні роботи можуть призначатися на строк від 120 до 360 годин і виконуватися не більше восьми годин, а неповнолітніми — не більше двох годин на день.
У тому випадку, якщо боржник ухилятиметься від суспільно корисних робіт, до нього застосовуватимуть адміністративний арешт, а у разі злісного ухилення від виконання суспільно корисних робіт до боржника буде застосована кримінальна відповідальність у виді позбавлення волі на строк до 2 років, пояснила Глущенко.
«За виконання суспільно корисних робіт порушнику нараховується плата за виконану ним роботу. Оплата праці здійснюється погодинно за фактично відпрацьований час у розмірі не меншому, ніж установлений законом мінімальний розмір оплати праці», — зазначила заступник міністра.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».