Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 14 Вересень 2018 09:57

Верховний Суд підтвердив незаконність припинення виплати пенсій переселенцям

Rate this item
(0 votes)

Велика палата Верховного Суду ухвалила рішення, яким підтвердила незаконність припинення виплати пенсій переселенцям.

Відповідне рішення було ухвалене Великою палатою ВС за результатом розгляду апеляційної скарги Бахмутського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області, інформує портал Судова влада.
«Велика палата ВС розглянула апеляційну скаргу Бахмутського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області у справі № 805/402/18 і залишила в силі рішення Касаційного адміністративного суду у складі ВС.

Цим рішенням розпорядження Бахмутського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області про припинення виплати позивачу пенсії до з’ясування визнано протиправним та скасовано.
Також відповідно до рішення суду відповідач зобов’язаний відновити виплату позивачу призначеної за віком пенсії з дати припинення виплати», — йдеться у повідомленні.
Як зазначається, у зв’язку з проведенням бойових дій та антитерористичної операції в населеному пункті позивачка була вимушена покинути своє постійне місце проживання та переїхати до Бахмутського району Донецької області, де і стала на облік як внутрішньо переміщена особа.
Проте, як зазначається, вказаний суб’єкт владних повноважень припинив їй виплату пенсії з підстав, не передбачених ст. 49 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», вказуючи на те, що реалізація прав зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб на пенсійне забезпечення здійснюється з урахуванням актів Кабінету Міністрів, які не визнавалися неконституційними та такими, що не відповідають актам вищої юридичної сили.
* * *
Виплата пенсій переселенцям проводиться своєчасно та в повному обсязі.
Про це заявив заступник голови правління Пенсійного фонду України Владислав Машкін під час брифінгу, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.
«Пенсії переселенцям виплачуються відповідно до чинного законодавства своєчасно і в повному обсязі», — заявив Машкін.
Водночас, коментуючи рішення Верховного Суду, який підтвердив незаконність припинення виплати пенсій переселенцям та постановив поновити виплати, зазначив, що в ньому «дуже багато різних моментів, які необхідно враховувати при його виконанні».
«Справа в тому, що для тимчасово переміщених осіб існує окремий порядок реєстрації, подання заяв, отримання пенсії, які нами дотримуються.
Верховний Суд по окремих позиціях сказав, що припинення виплати пенсій за списками, які надаються правоохоронними органами, необхідно припинити. Всі рішення судів, які в нас є, ми виконуємо відповідно до законодавства», — пояснив Машкін.
Він також повідомив, що в Україні кількість тимчасово переміщених осіб, яким нині виплачується пенсія, становить близько півмільйона.

Юлія ГАЙДІНА,
Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».