Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Субота, 04 Серпень 2018 08:57

Пенсію будуть профінансовані

Rate this item
(0 votes)

Виконуюча обов’язки міністра фінансів України Оксана Маркарова зазначила, що всі пенсії будуть профінансовані в повному обсязі.
Про це вона сказала в ефірі каналу «112 Україна».
«Наше завдання — виконання бюджету в повному обсязі. Пенсії будуть виплачені в повному обсязі.

Трансферт — тобто перефінансування з державного бюджету в 139 млрд грн разом із запланованими надходженнями — є достатнім для того, щоб до кінця року Пенсійний фонд у повному обсязі виконав свої зобов’язання, тому наразі про якийсь перегляд бюджету не йдеться», — наголосила О. Маркарова.
Вона назвала неприпустимими затримки з виплати пенсій на минулому тижні, проте наголосила, що з боку Мінфіну «всі виплати були проведені вчасно».
«З нашого боку ми вважаємо, що покриття дефіциту в 139 млрд є достатнім для того, щоб Пенсійний фонд разом із власними надходженнями повною мірою виконав свої зобов’язання. І саме над цим ми разом із Міністерством соціальної політики і працюємо», — зауважила О. Маркарова.
Як повідомлялося, з 21 липня у Києві та деяких інших містах спостерігалася затримка виплати пенсій.
У Пенсійному фонді пояснили, що зміщення строків виплати пенсій у липні зумовлене розривами надходження єдиного соціального внеску, та запевнили, що в поточному місяці всі пенсії будуть повністю забезпечені фінансовим ресурсом.
Прем’єрміністр України Володимир Гройсман 25 липня призначив службове розслідування щодо дій керівництва Пенсійного фонду України та керівників Фонду в регіонах щодо ситуації із затримкою виплати пенсій.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».