Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 12 Липень 2018 19:04

Із липня пенсії перерахують трьом категоріям

Rate this item
(0 votes)

Пенсії з липня п. р. перерахують лише трьом категоріям осіб: донорам, тим, хто не має достатньої кількості стажу, та громадянам, у яких обчислена пенсія перевищує 10 прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб.

Про це заявила заступник голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко, коментуючи перерахунок пенсій з 1 липня у зв’язку зі збільшенням соціальних стандартів, інформує прес-служба Пенсійного фонду України.

І. Ковпашко повідомила, що відбулося з жовтня: прожитковий мінімум становив 1373 грн, але під час обчислення надбавок, доплат, підвищень застосовувався показник, збільшений уже в жовтні на 79 грн, а це 1452 грн.
Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» з 1 липня п. р. передбачено зміну прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, лише на 62 грн (1435 грн).
Саме через це категорій осіб, яким такий перерахунок буде проведено з липня, лише три: донори, ті, в кого немає достатнього стажу, а також громадяни, в яких обчислена пенсія перевищує 10 прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб. Це трохи більш ніж 800 тис. пенсіонерів.
За її словами, наступний перерахунок пенсій у зв’язку зі змінами соціальних стандартів, який охопить близько 10 млн пенсіонерів, очікується з 1 грудня п. р.
Відтак, зауважила І. Ковпашко, будуть перераховані надбавки, підвищення, мінімальні пенсійні виплати особам з повним стажем, надбавки за понаднормовий стаж.
Вона також додала, що з 1 жовтня минулого року проведено перерахунок пенсій у зв’язку з осучасненням. Також був застосований новий прожитковий мінімум, який в минулому році планувався з грудня, а окремим законом був застосований з жовтня.
З 1 липня 2018 р. Пенсійний фонд України проведе перерахунок пенсій окремим категоріям громадян у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».