Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Середа Квiтень 24, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 06 Липень 2018 15:13

Створюються служби перезевень для людей на візках

Rate this item
(0 votes)

Для територіальних громад, які на своїй території запровадять службу перевезень людей на візках, закуплять 30 спеціальних автобусів.
Про це повідомив журналістам міністр соціальної політики України Андрій Рева, інформує прес-служба Мінсоцполітики.
«Деякими громадами створюється служба перевезень людей на візках, і зараз проходить відповідний конкурс — тридцять таких автобусів буде закуплено та передано таким територіальним громадам», — заявив Рева.

Він також розповів про застосування принципу «гроші ходять за людиною» до забезпечення людей з інвалідністю автомобілями, що надасть людям можливість обирати продукт за власним бажанням у відповідності з індивідуальними потребами.
«Якщо раніше автомобілі нав’язувалися людям, то сьогодні ми працюємо над розробленням механізму, коли ті, хто потребує автомобіля, отримуватимуть гроші на його придбання на власний вибір за тим самим принципом, за яким відбувається процес забезпечення житлом», — пояснив міністр.
А. Рева зазначив, що далі відбудеться процес визначення категорій, які перебувають у черзі на забезпечення автомобілями, та вже після того розпочнеться сам процес забезпечення.
«На мою думку, потрібно встановити пріоритетність забезпечення відповідно до категорій, і передусім мають бути забезпечені автомобілем ті люди з інвалідністю, які працюють.
Адже їм доводиться діставатися роботи, їдучи в переповненому громадському транспорті, що може бути не просто незручно, а й унеможливлює поїздку», — зазначив Рева.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».