Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 22 Червень 2018 11:19

Рада надала учасникам ООС на Донбасі право на користування соцгарантіями бійців АТО

Rate this item
(1 Vote)

Верховна Рада поширила дію положень деяких законів, які стосуються проведення антитерористичної операції, на період здійснення операції Об’єднаних сил із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.
За ухвалення відповідного законопроекту № 8293 проголосували 236 депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.
У законопроекті пропонується внести зміни до 19 законів України: «Про гуманітарну допомогу», «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», «Про лікарські засоби», «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист» тощо.

Реалізація цих змін, як зазначено у пояснювальній записці до законопроекту, «забезпечить комплексне врегулювання питань соціального захисту громадян, які братимуть участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, та інших питань, пов’язаних із здійсненням зазначених заходів».
У цих змінах пропонується, зокрема, поширити дію відповідних положень вказаних законів, які стосуються проведення антитерористичної операції, «на період здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській обл.».
Ухвалення даного законопроекту має сприяти забезпеченню належного рівня соціального захисту відповідних категорій громадян.
Як повідомлялося, відповідно до указу Президента України на Донбасі 30 квітня завершилася широкомасштабна антитерористична операція та розпочалася операція Об’єднаних сил із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій і Луганській областях.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».