Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 22 Червень 2018 10:41

Мінімальну зарплату підвищать до 4200 грн уже цього року

Rate this item
(0 votes)

Ініціативу щодо підвищення мінімальної зарплати до 4200 грн вдасться реалізувати цьогоріч.
Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко в ефірі телеканалу «Прямий», інформує його прес-служба у Facebook.
«І коли ми говоримо про те, чи в цьому році буде чи не буде підвищення мінімальної заробітної плати, я все-таки оптиміст. І та ініціатива, яку проголосив Президент України щодо підвищення розміру мінімальної зарплати до 4200 грн, я переконаний, у цьому році буде реалізована. Ми зробимо цей крок», — зазначив П. Розенко.

Він зауважив, що рішення щодо підвищення розміру мінімальної заробітної плати буде ухвалюватися з урахуванням реальної економічної ситуації.
«Ми не будемо ніколи гратися в популізм, і Національний банк України не буде для цього друкувати «фантики», як це раніше робилося, коли піднімали перед виборами заробітні плати, друкували «фантики», а потім це переростало в інфляцію.
Ми в це гратися не будемо. Ми будемо робити такі кроки лише з огляду на реальну економічну ситуацію», — зауважив
П. Розенко.
За словами віце-прем’єр-міністра, цьогоріч розмір мінімальної зарплати зріс із 3200 до 3723 грн, і це «досить серйозний крок, адже темпи зростання мінімальної заробітної плати вдвічі будуть перевищувати ті інфляційні процеси, які прогнозуються в цьому році».

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».