Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 16, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Червень 2018 18:49

Володимир Гройсман підтримує чесний бізнес і чесних правоохоронців

Rate this item
(1 Vote)

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман як голова утвореної цього року Міжвідомчої комісії з питань забезпечення дотримання правоохоронними органами прав та законних інтересів осіб готовий очолити рух щодо захисту чесного бізнесу і так само підтримати чесних правоохоронців, які сумлінно виконують свої обов’язки.

Про це він сказав під час чергового засідання комісії, повідомляє Урядовий портал.
«Готовий очолити реальну боротьбу за захист чесного бізнесу.

Наразі ділові асоціації готують конкретні кейси, які вимагають реакції. Вона буде жорсткою. І репутація нашої Міжвідомчої комісії має бути беззаперечною.
Будемо голосно говорити про реальні проблеми. Потрібно більше аналітичної інформації і чітких фокусів», — сказав
В. Гройсман.
Він наголосив, що захист інтересів бізнесу — основа ухваленого наприкінці минулого року конституційною більшістю Верховної Ради урядового законопроекту про протидію тиску на бізнес, розробленого спільно Міністерством юстиції, Міністерством внутрішніх справ, Секретаріатом Кабінету Міністрів, Офісом бізнес-омбудсмена та іншими відомствами, який отримав народну назву «Маски-шоу стоп». Утім, положення цього Закону нерідко порушують як правоохоронці, так і самі підприємці, які працюють «у тіні».
Учасники наради домовилися наступної зустрічі розглянути причини порушень, обговорити конкретні кейси, з якими стикаються підприємці.
«Оцінювати роботу правоохоронців за кількістю скарг — неінформативно. 90% підприємців — не скаржаться. Треба збирати інформацію про безпосередні контакти, а заодно давати запити в ДФС, СБУ та прокуратуру — надати кількісні показники», — запропонував В. Гройсман.
Він укотре наголосив, що реакція на протиправні дії — і правоохоронців, і підприємців — буде жорсткою.
Ключові новації документа — неприпустимість та недійсність доказів, отриманих під час виконання ухвали про обшук, винесеної без технічної фіксації. Так само недопустимими будуть докази, отримані під час обшуку, на який не було допущено захисника.
У березні 2018 р. було створено спеціальну комісію з питань виконання вимог цього Закону. До складу комісії увійшли представники передусім ділових кіл.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».