Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 13 Квiтень 2018 15:07

У мінсоцполітики не виключають посилення міграційних процесів

Rate this item
(0 votes)

У зв’язку зі зростанням попиту на кваліфіковану робочу силу з України міграційні процеси можуть посилитися в найближчі роки.
Про це сказала перший заступник міністра соціальної політики України Ольга Крентовська на засіданні Національної тристоронньої соціально-економічної ради, повідомляє Укрінформ.

«Попит на кваліфіковану робочу силу з України зростає. Особливо у найближчих сусідів — Польщі, Словаччині, Литві, Чехії, Хорватії. Міграційні процеси можуть посилитися в найближчі роки», — зазначила О. Крентовська.
Вона додала, що за попередніми розрахунками Союзу підприємців і роботодавців Польщі, для підтримання зростання економіки цієї країни потрібно залучити додатково 5 млн трудових мігрантів, а кількість виданих запрошень на роботу у 2018 р. для українців становитиме 3 млн.
У такій ситуації, наголосила О. Крентовська, «краще було б залучати іноземних інвесторів, які будуть створювати робочі місця не в Польщі та Словаччині, а в Україні».
Саме тому доцільно запропонувати інвесторам додаткову підтримку з боку Державної служби зайнятості, що не має обмежуватися підбором працівників серед зареєстрованих безробітних, а й включатиме впровадження інвестицій у підготовку таких працівників відповідно до умов роботодавців-інвесторів.
«Наразі ми розробляємо механізм стимулювання і компенсації частини витрат саме на підготовку фахівців», — повідомила урядовець.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».