Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Середа Квiтень 24, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 29 Березень 2018 20:56

Мінсоцполітики: "автоматичний перерахунок субсидій – у травні та жовтні"

Rate this item
(0 votes)

Ав­то­ма­тич­ний пе­ре­ра­ху­нок суб­си­дій на ос­но­ві до­хо­дів здій­сню­єть­ся дві­чі на рік — у трав­ні та жовт­ні, у квіт­ні він про­во­ди­ти­меть­ся з ог­ля­ду на те, що це не­пов­ний опа­лю­валь­ний мі­сяць.
Про це по­ві­до­ми­ла прес-служ­ба Мін­соц­по­лі­ти­ки, ко­мен­ту­ючи ін­фор­ма­цію де­яких ЗМІ що­до пе­ре­ра­хун­ку суб­си­дій у квіт­ні.
«Кожного року у травні органи соціального захисту населення здійснюють перепризначення субсидій на новий період, відповідно розраховуючи розмір допомоги на літній період, а у жовтні — на опалювальний сезон.

Тобто автоматичний перерахунок субсидій на основі доходів людей здійснюється двічі на рік — у травні та жовтні», — наголосили в Мінсоцполітики.
Водночас у відомстві зауважили, що залежно від індивідуального запиту субсидіанта перерахунок може здійснюватися в іншому місяці.
Наприклад, людина стала пенсіонером чи перестала працювати й одержує один дохід — пенсію, тоді вона має право звернутися із заявою на перерахунок субсидії з урахуванням її фактичних доходів.
«У квітні буде перерахунок субсидій не на основі доходів людей, а враховуючи те, що квітень — неповний опалювальний місяць», — пояснюють у прес-службі.
Таким чином, ідеться в повідомленні, перерахунок здійснюватиметься ще на тих умовах, що були у жовтні минулого року, коли призначали «зимові» субсидії.
У відомстві додали, що у травні органи соціального захисту братимуть до уваги доходи людей, одержані у третьому і четвертому кварталах 2017 р.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».