Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 29 Березень 2018 20:49

Державна підтримка учасників бойових дій

Rate this item
(0 votes)

Пре­зи­дент Ук­раї­ни Пет­ро ПО­РО­ШЕН­КО під­­пи­сав За­кон № 2300-VIII «Про вне­сен­ня змін до де­яких за­ко­нів Ук­раї­ни що­до дер­жав­ної під­трим­ки учас­ни­ків бо­йо­вих дій, осіб з ін­ва­лід­ніс­тю вна­слі­док вій­ни та їх­ніх ді­тей для здо­бут­тя про­фе­сій­но-тех­ніч­ної та ви­щої осві­ти», ухва­ле­ний Вер­хов­ною Ра­дою Ук­раї­ни 27 лю­то­го 2018 р., йдеть­ся в по­ві­дом­лен­ні прес-служ­би Гла­ви дер­жа­ви.
Зазначається, що цей Закон спрямований на забезпечення єдиних засад надання учасникам бойових дій (незалежно від підстав для надання відповідного статусу), особам з інвалідністю внаслідок війни та їхнім дітям державної цільової підтримки для здобуття професійно-технічної та вищої освіти в державних і комунальних навчальних закладах.

Законом надано право на державну цільову підтримку для здобуття професійно-технічної та вищої освіти в таких навчальних закладах усім категоріям учасників бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та їхнім дітям.
Зокрема, таку державну допомогу буде надано особам, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, в тому числі у складі добровольчих формувань, що надалі були включені до складу Збройних Сил та інших утворених відповідно до законів України військових формувань і правоохоронних органів, учасникам бойових дій на території інших країн.
Як повідомили в Адміністрації Президента, державна цільова підтримка для здобуття професійно-технічної та вищої освіти надаватиметься у вигляді повної або часткової оплати навчання за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів; пільгових довгострокових кредитів для здобуття освіти; соціальної стипендії; безоплатного забезпечення підручниками; безоплатного доступу до мережі Інтернет, систем баз даних у державних та комунальних навчальних закладах; безоплатного проживання в гуртожитку; інших заходів, затверджених Кабінетом Міністрів України.
Закон набирає чинності з 1 січня 2019 р.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».