Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 16, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 02 Березень 2018 19:48

Верховна Рада надала освітні пільги добровольцям АТО та їхнім дітям

Rate this item
(0 votes)

Вер­хов­на Ра­да Ук­раї­ни на­да­ла пра­во на дер­жав­ну ці­льо­ву під­трим­ку для здо­бут­тя про­фе­сій­но-тех­ніч­ної та ви­щої осві­ти у дер­жав­них і ко­му­наль­них на­вчаль­них за­кла­дах усім ка­те­го­рі­ям учас­ни­ків бо­йо­вих дій та їх­нім ді­тям.

Зокрема, таке право надається і особам, які брали безпосередню участь в АТО у складі добровольчих формувань, що в подальшому були включені до складу Збройних Сил України та інших військових формувань та правоохоронних органів.
З цією метою депутати внесли зміни до законів «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про професійно-технічну освіту», «Про охорону дитинства», «Про вищу освіту».

На сьогодні таке право мають лише військовослужбовці (резервісти, військовозобов’язані) та працівники Збройних Сил України, Національної гвардії України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції.
Відповідно до чинних норм держава забезпечує державну цільову підтримку для здобуття професійно-технічної та вищої освіти у державних та комунальних навчальних закладах учасникам бойових дій, зазначеним у пункті 19 частини першої статті 6 Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та їхнім дітям, у тому числі дітям, які навчаються за денною формою навчання у професійно-технічних та вищих навчальних закладах, — до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення цими дітьми 23 років.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».