Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 16 Лютий 2018 11:31

Мінсоцполітики ініціює зміни системи забезпечення технічними засобами реабілітації

Rate this item
(0 votes)

Про це за­явив мі­ністр со­ці­аль­ної по­лі­ти­ки Ан­дрій Ре­ва під час на­ра­ди фа­хів­ців Мін­соц­по­лі­ти­ки, пред­став­ни­ків гро­мад­ських ор­га­ні­за­цій та ви­роб­ни­ків тех­ніч­них за­со­бів ре­абі­лі­та­ції, при­свя­че­ній удо­ско­на­лен­ню по­ряд­ку за­без­пе­чен­ня тех­ніч­ни­ми за­со­ба­ми ре­абі­лі­та­ції осіб з ін­ва­лід­ніс­тю, ін­фор­мує прес-служ­ба ві­дом­ства.

«Діюча система забезпечення технічними засобами реабілітації давно показала свою неефективність, а тому Мінсоцполітики розробило зміни до діючого Порядку, які передбачають створення якісно нової системи надання послуг», — заявив А. Рева.

Зокрема, за його словами, змінами до діючого Порядку пропонується особі з інвалідністю право на вибір технічного засобу реабілітації з Каталогу, враховуючи індивідуальні особливості кожної людини. Все це буде профінансовано з державного бюджету лише після отримання особою з інвалідністю такого технічного засобу реабілітації, зазначив А. Рева.
Разом із тим, за словами міністра, планується повна зміна філософії надання послуг людям з інвалідністю та переведення відділень органів соціального захисту на принципи роботи сервісних центрів, де люди матимуть можливість отримати повний спектр послуг — починаючи з консультацій та закінчуючи ремонтом або заміною засобів реабілітації.
«Наша головна мета — зробити так, щоб у центрі уваги була особа з інвалідністю, а не чиновники, які на кожному кроці чинять цій людині опір. Ось чому ми плануємо удосконалити діючий Порядок, бо саме життя диктує нам ці зміни», — заявив А. Рева.
Також повідомляється, що під час наради було створено робочу групу, яка має до 15 лютого узагальнити всі пропозиції та внести остаточно погоджений текст змін до Порядку забезпечення технічними засобами реабілітації осіб з інвалідністю, який буде поданий на розгляд Кабінету Міністрів України.

Юліана ГАЙДІНА, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».