Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 16 Лютий 2018 11:23

Верховна Рада ухвалила закон про дострокові пенсії для членів сімей загиблих героїв Небесної сотні

Rate this item
(0 votes)

Вер­хов­на Ра­да ухва­ли­ла за­кон, який пе­ред­ба­чає при­зна­чен­ня до­стро­ко­вих пен­сій для чле­нів сі­мей за­гиб­лих учас­ни­ків Ре­во­лю­ції Гід­но­сті.
За ухвалення законопроекту «Про внесення зміни до статті 115 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо призначення дострокової пенсії за віком членам сімей осіб, які загинули (померли) внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі в Революції Гідності» за основу та в цілому проголосували 248 депутатів, повідомляє Укрінформ.

Проект передбачає надання права на призначення дострокових пенсій за віком членам сімей осіб, які загинули або померли внаслідок поранень або інших ушкоджень здоров’я, отриманих під час участі в Революції Гідності.
Таке право отримають дружини та чоловіки, якщо вони не взяли повторного шлюбу, діти, які стали інвалідами до досягнення повноліття, і батьки.
«Вони зможуть вийти на пенсію в 55 років (чоловіки) при страховому стажі в 25 років і жінки — в 50 років при страховому стажі в 20 років... Це 63 людини і це 1 млн 800 тис. грн на рік», — зазначила голова Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова.
Вона уточнила, що 108 осіб загинули або померли внаслідок поранень чи інших ушкоджень, отриманих під час Революції Гідності.
* * *
Уряд за­без­пе­чив пра­во на ви­пла­ту од­но­ра­зо­вої гро­шо­вої до­по­мо­ги тим бать­кам, які спіль­но не про­жи­ва­ли із за­гиб­ли­ми під час Ре­во­лю­ції Гід­но­сті.
Кабінет Міністрів України ухвалив постанову від 7 лютого 2018 р. № 47 «Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 11 січня 2018 р. № 14», якою надається право Міністерству соціальної політики ухвалювати рішення щодо виплати одноразової грошової допомоги в межах бюджетних коштів, передбачених на таку виплату, батькам, які спільно не проживали з особами, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулися в період з 21 листопада 2013 до 21 лютого 2014 р., та яких включено до списку осіб, що затверджується Мінсоцполітики за погодженням з МОЗ та Генеральною прокуратурою України.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».