Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 18, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 08 Лютий 2018 18:39

Середня зарплата майже втрічі перевищує мінімальну

Rate this item
(0 votes)

Се­ред­ня но­мі­наль­на зар­пла­та в Ук­раї­ні у груд­ні ста­но­ви­ла 8777 грн, що в 2,7 ра­зу біль­ше по­каз­ни­ка мі­ні­маль­ної за­ро­біт­ної пла­ти.
Про це свід­чать да­ні Дер­жав­ної служ­би ста­тис­ти­ки Ук­раї­ни, по­ві­дом­ляє Де­пар­та­мент ін­фор­ма­ції та ко­му­ні­ка­цій з гро­мад­ські­стю Сек­ре­та­рі­ату Ка­бі­не­ту Мі­ніс­трів.
«Середня номінальна зарплата в Україні у грудні становила 8777 грн, що в 2,7 разу більше показника мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 2017 рік. Як свідчать дані Державної служби статистики України, порівняно з листопадом минулого року номінальна зарплата зросла на 17,4%, а у порівнянні грудень до грудня зростання становить 35,5%», — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що зростання реальної зарплати у порівнянні грудень до грудня становило 18,9%, що перевищує показник річної інфляції і свідчить про те, що зростання доходів населення відбувається швидше за зростання цін.
«У виробничому розрізі зарплати суттєво вищі за середні, що отримували працівники підприємств промисловості, торгівлі, транспорту, ІТ, фінансової та страхової діяльності, науковотехнічної сфери, сектора оборони. Середня зарплата у сфері освіти становила в грудні 7166 грн, у сфері охорони здоров’я — 6206 грн», — йдеться у повідомленні.
Як зазначається, у регіональному розрізі найбільший показник середньої зарплати в грудні зафіксовано в Києві — 14035 грн, найменший — у Кіровоградській області — 6798 грн. Разом із тим навіть найменший показник перевищує мінімальну зарплату більш ніж удвічі.
За прогнозом Кабінету Міністрів показник середньої заробітної плати в Україні за підсумками 2018 року становитиме близько 10 тисяч грн завдяки подальшому зростанню та детінізації економіки.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».