Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 01 Лютий 2018 22:21

Уряд завершив минулий рік без зарплатных боргів бюджетникам

Rate this item
(0 votes)

Ми­ну­лий рік уда­ло­ся за­вер­ши­ти без зар­плат­них бор­гів у бю­джет­ній сфе­рі, і це при то­му, що мі­ні­маль­на за­ро­біт­на пла­та бу­ла під­ви­ще­на в 2017 ро­ці вдві­чі.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Пав­ло Ро­зен­ко, повідомляє Урядовий портал.
«Уперше за останні 10–15 років ми закінчили 2017 рік практично без боргів із зарплати у бюджетній сфері попри те, що вдвічі підвищили розмір мінімальної заробітної плати і заробітних плат у цілому», — зазначив Павло Розенко.

Він наголосив, що зростання економіки дало уряду можливість підвищувати соціальні стандарти швидше за зростання цін. «Реальна зарплата в Україні зросла приблизно на 18–19%. Темпи зростання заробітних плат були вищими, ніж темпи зростання інфляції. І саме зростання зарплат, на мій погляд, найбільш наочний показник позитивних змін у країні», — заявив віце-прем’єр-міністр.
Павло Розенко підкреслив, що підвищення соцстандартів не є причиною зростання цін. «У нас постійно відбуваються дискусії щодо ризиків зростання інфляції внаслідок підвищення соцстандартів. На моє глибоке переконання, зростання мінімальної заробітної плати, зростання пенсій не є чинником інфляції. Бо це не той ресурс, який людина може вивести за кордон чи в офшори. Це кошти, які людина несе насамперед у магазин, розраховується ними за товари і послуги», — підсумував віце-прем’єр-міністр.
Він запевнив, що «підвищення зарплат і пенсій засноване на реальних показниках, це реальні кошти, які заробляє економіка».

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».