Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 01 Лютий 2018 22:00

Змінено структуру оплати праці держслужбовців

Rate this item
(0 votes)

Ка­бі­нет Мі­ніс­трів Украї­­ни ухва­лив по­ста­но­ву від 25 січ­ня 2018 р. № 24, якою змі­нив струк­ту­ру за­ро­біт­ної пла­ти держ­служ­бов­ців. Від­те­пер поса­до­вий оклад має ста­но­ви­ти 50% зар­пла­ти.
«Ця постанова не змінює розміру зарплати держслужбовців, ця зарплата визначається бюджетними призначеннями відповідно до прийнятого держбюджету на 2018 р.
Ми змінюємо структуру зарплати державних службовців.

Після прийняття постанови у структурі зарплати, яку отримує держслужбовець, посадовий оклад буде становити близько 50% зарплати, яка не змінюється», — сказав міністр соціальної політики Андрій Рева.
Він також зазначив, що уряду потрібно буде ухвалити ще одну постанову наприкінці 2018 р., змінивши ще раз структуру, щоб із 1 січня 2019 р. посадовий оклад становив 70%.
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наголосив, що наразі структура зарплати виглядає інакше і посадовий оклад становить близько 30%.
«Зараз оклад може бути 30%, премії можуть бути 70%, 100%, 1000%... Відбувається зміна структури без зміни розміру», — сказав В. Гройсман.
Він підкреслив, що вважає зміну структури зарплати конче потрібною.
«Треба обмежити можливість чиновників накручувати собі премії. Буде 10% економічний ріст — будь ласка, будете отримувати серйозні премії, в тому числі у тих регіонах, де він буде більший. Просто так ніхто нікому не збирається платити», — заявив глава уряду.
Він зазначив, що готовий підтримати рішення щодо премій державним службовцям «за результат, а не просто за те, що вони ходять на роботу».
«У мене критерій один — нехай на місцях люди будуть отримувати якісний сервіс, і буде оптимальна кількість чиновників, і люди будуть задоволені. Тоді можна говорити, що є необхідність заохочення таких людей», — сказав В. Гройсман.
Як підкреслив Прем’єр-міністр, реформа державної служби — це не лише збільшення заробітної плати.
* * *
До 2019 р. мі­ні­маль­ний роз­мір окла­ду держ­служ­бов­ців має бу­ти не мен­шим від двох про­жит­ко­вих мі­ні­му­мів.
Про це заявив голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко під час круглого стола, повідомляє Укрінформ.
«Зараз ми якраз переживаємо перехідний період, який визначений новим законом, і зрештою, ми повинні вийти на те, що мінімальний розмір посадового окладу для держслужбовців має бути не менш ніж два прожиткових мінімуми. Це наша мета, яку ми маємо досягнути до 2019 р.», — заявив К. Ващенко.
Він зазначив, що у 2015 р. середня заробітна плата спеціаліста місцевої державної адміністрації становила 3 тис., у 2016 р. — 4,7 тис. грн.
Наразі така заробітна плата — 6,9 тис. грн, але це до ухвалення постанови уряду, уточнив голова Нацагентства України з питань держслужби.
У працівників центральних органів виконавчої влади, за його словами, заробітна плата зросла протягом аналогічного періоду з 4,4 до 12,6 тис. грн.
Нарешті заробітна плата держслужбовців хоч і повільно, але зростає, підкреслив К. Ващенко.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».