Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 18 Сiчень 2018 19:03

Павло Розенко: запровадження накопичувальної пенсійної системи не призведе до збільшення податків

Rate this item
(0 votes)

За­про­ва­джен­ня на­ко­пи­чу­валь­ної сис­те­ми пен­сій­но­го за­без­пе­чен­ня не при­зве­де до збіль­шен­ня роз­мі­ру по­дат­ків ні для пра­ців­ни­ків, ні для їх­ніх ро­бо­то­дав­ців.
Про це за­явив ві­це-прем’єр-мі­ністр Ук­раї­ни Пав­ло Розенко, по­ві­дом­ляє Уря­до­вий пор­тал.

Він підкреслив, що в Україні ухвалено політичне рішення щодо запровадження з 1 січня 2019 р. накопичувальної системи. «Я вважаю, що це буде поворотним моментом для пенсійної системи», — сказав урядовець.
За словами П. Розенка, є кілька механізмів формування внесків до накопичувальної системи. «Це персональні внески людей, плюс у нас є ресурс, який можна використовувати за рахунок перерозподілу нинішніх податків.
Наприклад, ми можемо на певну суму зменшити податок на дохід фізичних осіб і спрямувати цю суму в накопичувальну пенсійну систему або зменшити ставку єдиного соціального внеску — це теж може бути одним з варіантів», — пояснив віцепрем’єр.
П. Розенко також вважає за доцільне вже зараз більш активно використовувати механізм недержавного пенсійного страхування, щоб одержувати вищу пенсію в майбутньому.
«Недержавне пенсійне страхування вже діє. Будьяка людина може вже сьогодні вибрати недержавний пенсійний фонд і самостійно вносити туди кошти. І я закликаю людей більш активно використовувати цей механізм, щоб не бути залежним від держави в майбутньому.
Так, держава буде фінансувати певний рівень пенсійного забезпечення, але за допомогою недержавних пенсійних фондів можна істотно підвищити собі пенсію.
Я не бачу ніяких ризиків щодо системи недержавних пенсійних фондів. Усі цивілізовані країни світу використовують цей механізм», — підсумував віцепрем’єрміністр.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».