Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 12 Сiчень 2018 12:19

Соцстандарти зростатимуть вищими темпами, ніж інфляція

Rate this item
(0 votes)

Од­ним із пріо­ри­тет­них зав­дань дер­жав­но­го бю­дже­ту на 2018 рік є за­без­пе­чен­ня зрос­тан­ня со­ці­аль­них стан­дар­тів ви­щи­ми тем­па­ми, ніж ін­фля­ція.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, інформує Урядовий портал.

«Для нас головне — забезпечити, щоб рівень соціальних стандартів (насамперед зарплат і пенсій) зростав більш високими темпами, ніж інфляція. Це наша принципова позиція, це є одним із пріоритетів, у тому числі бюджету 2018 року», — сказав Розенко.
Він нагадав, що у 2017 році зростання реальної заробітної плати на 20% випередило рівень інфляції.
«У минулому році ми мали зростання реальної заробітної плати (це вже мінус інфляційні процеси) приблизно на 20%. Це — величезний показник. Тобто у 2017 році зростання зарплат на 20% випередило рівень інфляції», — підкреслив віце-прем’єр-міністр.
Він також зазначив, що внаслідок підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн та підвищення зарплат усіх категорій працівників зросли доходи до бюджету Пенсійного фонду України, що дало можливість позапланово, з 1 жовтня 2017 року, здійснити осучаснення пенсій.
«Так само ми будемо діяти і в 2018 році: є прогнозовані параметри державного бюджету, є прогнозоване зростання соцстандартів, але як тільки ми побачимо, що економіка зростає енергійніше, що у нас з’являється додатковий ресурс у бюджеті Пенсійного фонду і державному бюджеті, ми, безумовно, ці додаткові кошти відразу спрямуємо на підвищення зарплат і пенсій», — запевнив Розенко.

Юлія ГАЙДІНА, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».