Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Середа, 10 Сiчень 2018 13:39

Завдання уряду на 2018-й рік

Rate this item
(0 votes)

Ка­бі­нет Мі­ніс­трів Украї­ни у 2018 р. ма­ти­ме низ­ку над­зви­чай­но важ­ли­вих зав­дань, по­кли­ка­них по­ліп­ши­ти стан еко­но­мі­ки дер­жа­ви і якість жит­тя лю­дей.
Про це Прем’­єр-мі­ністр Ук­раї­ни Во­ло­ди­мир Гройсман ска­зав на підсум­ко­вій річ­ній прес-кон­фе­рен­ції, по­ві­дом­ляє Укр­ін­форм.

«Завдання у 2018 році полягають у тому, щоб зробити більш якісною систему освіти, охорону здоров’я, збільшити економічне зростання», — наголосив В. Гройсман.
За його словами, наступного року уряд докладе максимум зусиль для пришвидшеного економічного зростання, забезпечення людей роботою та гідними зарплатами й гарантування їхньої безпеки.
«У 2018 році ми піднімемо мінімальну заробітну плату з 3200 до 3723 грн, це плюс 17%. Зросте середня пенсія в Україні, яка до реформи дорівнювала 1886 грн, а буде дорівнювати 2786 грн, тобто фактично 900 грн плюс», — підкреслив Глава уряду.
За словами В. Гройсмана, він буде задоволений, якщо зростання економіки у 2018 р. буде більш як 3%.
Прем’єр-міністр повідомив, що пенсії для військовослужбовців, які мають бойові заслуги, зростуть у кілька разів.
«На часі прийняття нового законодавства щодо пенсій військовослужбовцям. Ми зробили пропозиції Раді національної безпеки і оборони, де виклали зміни, які є можливими і передбачають осучаснення пенсій для 550 тис. військових пенсіонерів.
Я обіцяв, що ми відразу це подамо як ініціативу після того, як проведемо пенсійну реформу загальної системи.
Зараз наша команда працює з РНБО для того, щоб фіналізувати пропозиції, і за нашими попередніми підрахунками, середня пенсія для військовослужбовців зросте на 1,5 тис. грн. Але зрозуміло, що для людей, які мають бойові заслуги, пенсія зросте більш ніж на 1,5 тисячі — вона має зрости в декілька разів», — зазначив В. Гройсман.
«Нам важливо, щоб система була змінена. І навіть якщо цей закон буде прийнято в січні або в лютому, то все одно я наполягаю на тому, щоб перерахунок пенсій відбувся у січні, щоб люди отримали свої кошти», — сказав Прем’єр-міністр.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».