Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 28 Жовтень 2016 11:56

Система оплати праці в Україні буде реформована

Rate this item
(0 votes)

Про це Прем’­єр-мі­ністр Ук­раї­ни Во­ло­ди­мир Гройс­ман ска­зав на за­сі­дан­ні уря­ду в се­ре­ду, по­ві­дом­ляє Укр­ін­форм.
Він переконаний, що підходи до оплати праці необхідно змінювати. Нині є велика проблема у країні, прожитковий мінімум та мінімальна зарплата не співставні. «Людина, яка йде на мінімальну заробітну плату, не може забезпечити собі проживання», — обурився Прем’єр.
Крім того, ненормальним, на його думку, є співвідношення мінімальної та середньої заробітної плат. Середня заробітна плата в нас зростає, а мінімальна, за його словами, зростає меншими темпами, і це треба змінювати.

«Ми пропонуємо, щоб у 2017 році мінімальна заробітна плата у країні дорівнювала 3200 грн. Ми забезпечимо двократне збільшення заробітної плати. З 1 січня 2017 року жоден громадянин України не буде отримувати менше, ніж 3200 грн, як у державному, так і недержавному секторах», — сказав Гройсман.
Він нагадав, що у 2017 році споживчий кошик також оцінюватиметься в 3200 грн.
«Це означає, що вперше за 25 років мінімальна заробітна плата дорівнюватиме юридичному і фактичному прожитковому мінімуму. Ми завжди жили за межею бідності, отримуючи вдвічі менше коштів, ніж треба для життя», — наголосив Гройсман.
Прем’єрміністр доручив Міністерству фінансів та Міністерству соціальної політики напрацювати всі необхідні рішення, аби врахувати позицію щодо підвищення мінімальної зарплатні в бюджеті 2017 року.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».